dinsdag, juli 23, 2024
No menu items!

New York – Las Vegas 2014

Dag 3: 19 juli 2014 – New York: 9/11 museum en Vrijheidsbeeld:

Dag 3 was opnieuw een drukke dag. De dag begon meteen met een emotionele waarde. We gingen het 9/11 museum bezoeken. We hadden voor onze reis al wel de inkomtickets gekocht om lange wachtrijen aan de inkom te besparen. En dit heeft zeker in ons voordeel gespeeld, want er stond een serieuze lange rij. Het museum zelf is voor iedereen een dikke aanrader!!! Tijdens dit bezoek stonden we geregeld aan de grond genageld van de gruwelijke gebeurtenissen/overblijfselen/foto’s/ filmpjes … Vele mensen die iemand dierbaar hadden verloren, liepen er met tranen in de ogen rond. Het museum liet een grote indruk bij ons achter, ook al kennen we niemand van de slachtoffers. Het leek allemaal te echt. De echte ‘escape’ trap stond er nog (met bloedvlekken..), de echte ijzeren constructies die volledig ineengestuikt waren door de impact van het vliegtuig etc. … Dit was zijn geld meer dan waard!

New York 9/11 Memorial And Museum

Vervolgens zijn we naar het Vrijheidsbeeld gegaan. Om daar te geraken zijn we via Battery Park gegaan. Daar moesten we de ferry nemen naar het eiland waar het Vrijheidsbeeld opstaat. Eerlijk? Het beste zicht heb je vanop de ferry, aangezien je er anders te kort bijstaat en het dus niet echt op de foto gaat… Je kon ook in het beeld zelf wandelen. We beklommen 195 treden en we kregen in ruil een prachtig zicht op New York. Daarna terug de ferry ingeduwd richting de stad.

Eenmaal aangekomen aan land zijn we naar de New York Stock Exchange (de Beurs) gegaan. Daar kwamen plots 3 brandweerwagens aangesneld. De brandweermannen (die ook hielpen bij 9/11!!!) hadden heel wat materiaal bij, maar haast hadden ze niet. Ze zijn ergens eens gaan kijken, waren al snel terug en reden uiteindelijk verder. Niets aan de hand dus.

Lees ook  Florida + West Caribbean Cruise 2020

Toen zijn we naar South Street Seaport gegaan, maar dit bleek niet meer te bestaan. Dan maar eventjes terug naar het hotel wat opfrissen om daarna te gaan eten en naar the Empire State Building te gaan.

We hadden ons voorgenomen om vandaag naar een Belgisch café te gaan. We zijn uiteindelijk naar BXL (Brussels) gegaan. De menukaart was daar heerlijk! Witloof met ham en kaas, mosselen, stoofvlees, balletjes in tomatensaus etc. … En talrijke biertjes! Jelle nam stoofvlees met een wit biertje, ik nam pasta carbonara met een frambozenbiertje. Jammer genoeg sprak er wel niemand Nederlands.

Om deze dag af te sluiten gingen we naar the Empire State Building. Dit is al een pretpark op zich. Enorme wachtrijen, maar je merkt er niets van (net zoals een pretpark), want je krijgt onderweg, op weg naar de lift, genoeg entertainment door filmpjes, foto’s etc. … De lift bracht ons tot de 80ste verdieping. Hier moest je nog verder lopen naar een andere lift om tot de 86ste verdieping te gaan. Eenmaal daar aangekomen was er een massa volk!!! Rijen dik stonden ze achter elkaar om mooie foto’s te nemen van het lichtgevende New York. Het uitzicht was inderdaad verbluffend mooi, maar echt veel hebben we niet kunnen zien door al die drukte.

Nu na 3 dagen New York stellen we meer en meer vast dat het hier enorm druk is en dat de mensen erg opgejaagd zijn…

Morgen gaan we wandelen over The Brooklyn Bridge, Little Italy and China Town bezoeken en misschien wel het beste museum, The Museum Of Natural History. (Al moet het straf zijn om het 9/11 museum te kunnen overtreffen. We zijn benieuwd!)

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels