donderdag, juli 18, 2024
No menu items!

New York – Las Vegas 2014

Dag 4: 20 juli 2014 –  Brooklyn Bridge – American Museum Of Natural History:

Onze laatste volledige dag vandaag in New York. Opnieuw zat de dag goed gevuld. We startten bij Brooklyn Bridge. We hadden de metro genomen helemaal tot in Brooklyn zelf, om dan van daaruit te voet over de volledige brug te gaan. De zon kwam er niet volledig door, maar het was zeker een aangenaam weertje. Halverwege de brug hoorden we piepende banden en plots zagen we rook: een verkeersongeval dus. Maar geen gewonden, dus wandelden we verder.

New York Brooklyn Bridge

Na deze tocht wandelden we voorbij de Criminal Courts Building. Hier stonden veel perswagens, dus we dachten dat we hier wel eens een misdadiger zouden kunnen tegenkomen. Maar niets was minder waar, want er waren opnames bezig van het nieuwe seizoen ‘The Newsroom’. Dan maar verder naar China Town. Jelle zijn gedachten zaten meteen terug in China. Plots hoorden we veel lawaai en trommels. Er was een Chinese draakwedstrijd bezig. Erg mooi om te zien! (En vooral grappig, aangezien er een dronken man mee wilde doen, maar het niet echt mocht/kon…)

Daarna gingen we naar Little Italy. Een hele hoop pizzaria’s, waar we dan ook maar geluncht hebben.

Toen was de winkel ‘Economy Candy’ aan de beurt. Een klein winkeltje VOL gepropt met AL het snoep dat je maar kan inbeelden. Geen enkel gaatje was vrij of het zat wel vol met snoep. Ze hadden er zelfs Kinder Bueno en Côte d’Or chocolade, al was deze wel erg duur! (5 dollar per reep!!!).

Lees ook  Florida 2010

Vervolgens hebben we terug de metro genomen, om dan naar het American Museum Of Natural History te gaan. Dit museum stond ook erg hoog in ons lijstje. Maar viel dit eventjes tegen… Het was er erg druk en het had totaal geen structuur. Je wist niet waar eerst kijken. En ging je de ene kamer in, kwam je totaal niet door al de andere kamers. Het natuurkundig museum van Berlijn vonden we ZEKER zo mooi.

Uiteindelijk terug eventjes naar het hotel gegaan om de voetjes en beentjes wat te laten rusten. Maar eerst een taxi besteld tegen morgen om ons naar de luchthaven te vervoeren.

Genoeg gerust en het was terug tijd voor Times Square. Toen we de metro uitstapten en op Times Square stonden, zagen we een massa volk met vlaggen, slogans, dingen die ze riepen etc. … Het waren mensen van Israël en Palestina die tegenover elkaar stonden. Maar de betoging is rustig verlopen. Nog enkele winkeltjes gedaan, wat lekkers gegeten en plots met verstomming verbaasd blijven stilstaan. Enkele dagen geleden hadden we the naked cowboy. Nu stond er een oude bomma met naakte hangborsten, overal vel te veel en zij was aan het zingen en op haar gitaar aan het tokkelen. Iedereen moest er enorm hard mee lachen, want dit trok echt op niets! Uiteindelijk maar terug naar het hotel gegaan. De tv aangezet en de betoging was live op tv!

Morgenvoormiddag gaan we nog het New York City museum bekijken en de Apple Store bezoeken, om dan ‘s middags naar de luchthaven te gaan. Om 17.00uur (New York tijd) stijgen we op richting Las Vegas voor 1 nacht.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels