woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

New York – Las Vegas 2014

Dag 6: 22 juli 2014 – Hooverdam:

Bij Circus Circus hadden we ontbijtbuffet voor 2 personen. Eindelijk nog eens een deftig ontbijtje: spek met eitjes, fruitjes, cornflakes, pizza (??!!) etc. … Toch ontbrak er weer iets typisch voor ons als Belgjes: brood! Maar zeker geen klagen over al dat lekkers.

Uitgecheckt in het hotel, auto in en op naar Hooverdam nu het nog niet al te heet is (en dan bedoelen we nog geen 40°C). Na een uurtje rijden kwamen we er aan. Een imposante, reusachtige dam kon je zien. De temperatuur rees ook al terug in de 40°C en dat al om 10.00uur! We gingen binnen in het Visitor Center, waar we opnieuw een security check hadden.

Hoover Dam

Vervolgens hadden we een tour geboekt om om 11.00uur met 20 personen in de dam te gaan en deze te bezoeken met gids. Dit is ZEKER een aanrader en zijn geld waard! (30dollar) Doordat de groep klein was, kon je echt alles bewonderen. Ook de humor van de gids was zeker een meerwaarde!

Na deze rondleiding zijn we buiten aan de dam nog wat foto’s gaan nemen van het water zelf. De temperatuur begon nu echt wel wat onaangenaam te worden, dus snel daar nog iets gegeten en liters water mee in de auto, want we moesten nog zeker 4 uur rijden naar onze volgende bestemming: Grand Canyon.

Onderweg gingen we een stukje Route 66 doen met de geweldige winkeltjes die er al dan niet verlaten bijstonden, maar ook de auto’s die jaren zijn blijven stilstaan etc. … Jelle had ook 3 geocaches voor onderweg, maar helaas hebben we er maar 1 gevonden.

Lees ook  San Francisco - San Diego - Las Vegas 2019

Uiteindelijk reden we verder en na 5,30uur kwamen we eindelijk aan bij ons hotel, Maswik Lodge. Onderweg hadden we langs de kant enkele herten bespeurd en bosbranden die we van ver konden zien. (Trouwens in de vlieger hadden we ook heel wat bosbranden kunnen zien.)

Ons hotel was niet echt een hotel, maar allemaal kleine blokhutjes met een 10-tal kamers per blok. We kwamen binnen in ons kamer en je viel gewoon om van de warmte! Dit hadden we niet kunnen denken, maar er was geen airco op onze kamer. Er stonden 2 ventilators wat warme lucht rond te circuleren, maar dit hielp natuurlijk niets! Dan maar ramen en deuren open en hopen dat er geen nieuwsgierig insectje binnenkwam.

We moesten nog snel langs de winkel om avondeten te gaan halen, ontbijt voor ‘s morgens en voor ’s middags, maar ook opnieuw véél water aangezien we de volgende dag gingen wandelen aan de Grand Canyon.

Tijdens onze terugrit moesten we stoppen, aangezien er een ‘familie’ hertjes rustig de straat aan het oversteken was. Nog snel een foto genomen en verder gereden.

Nu hopen dat we wat kunnen slapen door de oververhitte kamer, want morgen wandeltime en een ritje naar Flagstaff!

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display