woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Cruisen met Royal Caribbean op de Allure of the Seas

Elk jaar stellen we ons dezelfde vraag. Wordt het een roadtrip, een citytrip of gaan we eens iets totaal anders doen? Na enkele roadtrips, was 2 jaar geleden het antwoord “eens iets totaal anders”, maar wel in de VS. Elk jaar vertrekken er honderden cruises vanuit de VS, waarvan het merendeel vanuit Florida naar de Caraïben. Dit gingen we ook eens proberen. Onze ervaring op de Navigator of the Seas van Royal Caribbean was super, dus hebben we ook dit jaar gekozen voor een cruise vanuit Florida.

Royal Caribbean – Allure Of The Seas

Op 1 april 2018 scheepten we in op de Allure of the Seas van Royal Caribbean. Dit schip is een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Bij de inhuldiging in 2009 was het zelfs het grootste cruiseschip. Het schip is 362m lang, 60,5m breed en 72m hoog. Er kunnen 6296 passagiers en 2384 bemanningsleden aan boord verblijven.

De planning van de cruise zag er als volgt uit:

  • Dag 1: Inschepen in Fort Lauderdale
  • Dag 2: Nassau (Bahama’s)
  • Dag 3: Zeedag
  • Dag 4: Charlotte Amalie (St. Thomas)
  • Dag 5: Philipsburg (St. Maarten).
  • Dag 6: Zeedag
  • Dag 7: Zeedag
  • Dag 8: Aankomst Fort Lauderdale
Allure Of The Seas - Route
Allure Of The Seas – Route Oostelijke Caraïben

Hoewel er meer dan 6000 mensen moeten inschepen op 4,5u tijd, ging dit heel vlot. Royal Caribbean heeft dit goed onder controle door mensen op voorhand een verwacht uur van aankomst mee te geven. Er wordt ook een onderscheid gemaakt op basis van de status. Voor elke nacht die je verblijft op een schip van Royal Caribbean krijg je een punt. Vanaf 3 punten krijg je de status ‘Gold’ en mag je in een andere terminal inchecken. Het inschepen om 11u start ook volgens status. Mensen met de hoogste status mogen als eerste inschepen. Lang duurt dit niet. Wij waren slechts ‘Gold member’, maar mochten al om 11u15 inschepen.

Bij aankomst op het schip werd het direct duidelijk dat het een enorm schip is. Je wandelde vanop een brug recht de Royal Promenade op. Dit is een gebied in het midden van het schip dat zich over bijna heel het schip uitstrekt. Hier waren er verschillende bars, winkeltjes en snackbars. ’s Avonds werd hier vaak live muziek gespeeld en op de laatste avond was er zelfs een hele parade met de figuren van Dreamworks.

Royal Caribbean - Allure Of The Seas - Royal Promenade
Allure Of The Seas – Royal Promenade

Kajuiten

De kajuiten zijn, net als op elk ander cruiseschip, niet heel groot, maar ruim genoeg. Wij hadden een balkonkajuit. De kajuit was net breed genoeg om nog achter het bed te kunnen passeren. Verder was er een zithoek met een zetel en een badkamer met een douche. Op de Navigator of the Seas hadden we goedkoop een junior suite kunnen scoren, waardoor we wel wat schrik hadden voor een kleinere kajuit. Maar de kleinere ruimte heeft ons nooit gestoord. Terwijl we op het schip rondliepen, hebben we eens kunnen binnenkijken in een binnenkajuit. Deze kajuiten zonder ramen zouden ons toch een benauwd gevoel geven. Zelf vinden we dat, als het budget het toelaat, je een balkonkajuit moet boeken. Het is zalig om ’s morgens op te staan en op het balkon over de oneindige oceaan uit te kijken.

Lees ook  Resort fee: Hoe een overnachtig plots 25 euro duurder wordt
Allure Of The Seas - Balkonkajuit
Allure Of The Seas – Balkonkajuit

Restaurants

Wanneer je honger krijgt, heb je keuze genoeg op het schip. Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs van je cruise. Enkel voor speciale restaurants moet je bijbetalen. De Main Dining Room is het belangrijkste restaurant aan boord. Hier kunnen zowat 3000 mensen zitten, verdeeld over 3 verdiepingen. Op 2 van de verdiepingen geldt er een vast uur om aan tafel te gaan, 18u of 20u30. Wanneer je kiest voor My Time Dining, kan je op eender welk moment tussen 17u30 en 21u30 gaan eten op de derde en grootste verdieping. De kaart in de Main Dining Room is heel gevarieerd en wijzigt elke dag. Je hoeft je ook niet te beperken tot 1 voorgerecht, 1 hoofdgerecht en 1 nagerecht. Je mag gerust nog iets extra bestellen. Ook voor het ontbijt en lunch kan je in de Main Dining Room terecht. Er is dan een aangepaste kaart.

Allure Of The Seas - Main Dining Room
Allure Of The Seas – Balkonkajuit

Een ander belangrijk restaurant is Windjammer. Dit is een buffet restaurant. Hier kan je op elk moment van de dag terecht om een hapje te eten. Het aanbod is uitgebreid. Er zijn gerechten uit verschillende culturen, net als een uitgebreide saladebar. Windjammer is heel populair om ’s morgens te gaan ontbijten. Hoewel het er heel druk kan zijn, hebben we nooit lang moeten zoeken naar een tafeltje.

Allure Of The Seas Buffet Windjammer
Allure Of The Seas – Windjammer

De speciale restaurants zijn Izumi (Japans), Johnny Rockets (burgers), Sabor (Mexicaans), Chops Grille (steakhouse), Vintages (wijn en tapas), Giovanni’s Table (Italiaans), 150 Central Park (fine-dining) en Samba Grill (Braziliaans). De prijs voor elk van deze restaurants varieert van 5 tot 40 dollar per persoon. Voor deze meerprijs mag je kiezen van heel de kaart. Niet echt een restaurant, maar een bijzondere ervaring is Chef’s Table. Elke avond genieten 14 mensen aan een lange tafel van een 5-gangendiner bereid door een top-chef, gecombineerd met wijnen uitgekozen door de sommelier. De prijs voor Chef’s Table is 85 dollar.

Allure Of The Seas - Johnny Rockets
Allure Of The Seas – Johnny Rockets

Heb je geen zin om je kajuit te verlaten om te gaan eten, of wil je rustig dineren op je balkon met zicht op zee? Dan kan je altijd room-service bestellen. Hiervoor betaal je 8 dollar per levering. Enkel voor het continentale ontbijt moet je de levering niet betalen.

Royal Caribbean - Allure Of The Seas - Room service ontbijt
Allure Of The Seas – Room Service

Drank

De drank is niet inbegrepen in je cruise, maar je kan wel één van de verschillende drankenpakketten boeken waardoor je niet telkens voor elk drankje je dollars moet boven halen. De drankenpakketten varieren van een aantal flesjes water, tot een full-option pakket waarbij alles inbegrepen is. Zelf kozen we voor het pakket waarbij alle non-alcoholische dranken waren inbegrepen. Hiervoor betaalden we ongeveer 15 euro per dag. Het volgende pakket was het full-option pakket, maar daarvoor betaal je 45 euro per dag. Een cocktail kost aan boord een 12 dollar. We zouden dus al bijna 3 cocktails per dag hebben moeten drinken om het full-option pakket te rechtvaardigen.

Lees ook  Huurauto: Op voorhand betalen voor een volle tank?

Wanneer je een drankpakket hebt, wordt er een stickertje op je SeaPass gekleefd. Elke keer je aan de bar of bij een kelner een drankje bestelt moet je gewoon je SeaPass tonen. Als je iets besteld wat niet in je pakket zit, moet je SeaPass worden gescand, en wordt het drankje op je rekening gezet.

Entertainment

Aan entertainment geen gebrek op het schip. Er zijn 3 grote zwembaden, 4 enorme jacuzzi’s en een kinderzone. Rond de zwembaden staan er ligstoelen en is er ook plaats om te gaan zitten. Achteraan het schip zijn er 2 surfsimulatoren (Flowrider), een minigolf, basketbalveld, pingpong tafels en zelfs een zip-line. Op de Boardwalk is er voor de kinderen een draaimolen. Op dek 3 kan je zelfs gaan schaatsen in Studio B.

Royal Caribbean - Allure Of The Seas
Allure Of The Seas – Zwembaden

Voor top-entertainment kan je in 2 theaters terecht. Het Amber Theater heeft 1380 zitplaatsen en  is 3 dekken hoog. In dit theater kan je de Broadway musical “Mamma Mia”, het Cirque du Soleil-achtige “Blue Planet”, de headliner show en de must-see “Love and Marriage Game Show” zien. In de namiddag gaat hier ook de bingo door en worden er films getoond.

Allure Of The Seas - Amber Theater
Allure Of The Seas – Amber Theater

In het outdoor Aqua Theater achteraan het schip kan je OceanAria gaan zien. Tijdens deze show duiken atleten vanop grote hoogte in een zwembad. Eén keer per cruise is er ook een show met de figuren van Madagascar.

Allure Of The Seas - Aqua Theater - Ocean Aria
Allure Of The Seas – Aqua Theater – Ocean Aria

In de Entertainment Zone op dek 3 kan je ’s avonds relaxen in Jazz on 4, een jazzlounge, lachen met comedians in Comedy Live en dansen in nachtclub Blaze. Ook Studio B vind je op dek 3. ’s Avonds worden hier game-shows georganiseerd waaraan heel het publiek deelneemt. Vooral tijdens “The Quest” gaat het publiek uit z’n dak! Wie een gokje wil wagen kan de hele dag terecht in het casino.

Allure Of The Seas - Studio B
Allure Of The Seas – Studio B

Als je graag wat meer over het schip zelf te weten komt, is de All Access Tour een aanrader. Tijdens deze 3u-durende rondleiding kom je op plaatsen die andere passagiers nooit te zien krijgen. De tour start in de keuken van de Main Dining Room. Van daaruit gaat het naar de opslagplaatsen en de engine control room. Van hieruit worden de motoren in de gaten gehouden. Bij de motoren zelf mag je niet komen. De volgende stop is de brug, van waar heel het schip bestuurd wordt. Als laatste bezoek je de wasplaats, waar enorme wasmachines staan. Met 119 dollar is deze tour prijzig, maar wel heel interessant.

Allure Of The Seas - All Access Tour - Brug
Allure Of The Seas – All Access Tour – Brug

Een overzicht van de Allure of the Seas – Royal Caribbean

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display