woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Hoe de optimale roadtrip in de VS plannen?

Een roadtrip plannen doe je niet op 1-2-3. Om het meeste uit je trip te halen moet je toch wat dingen uitzoeken. Waar ga je naartoe? Ben je vooral geïnteresseerd in steden of in natuur? Neem je de tent mee, of ga je in een hotel overnachten? Dit zijn enkele van de vragen waar je een antwoord op moet geven om de optimale roadtrip te plannen.

 Je weet al dat je een roadtrip in de VS wil maken, dus waarschijnlijk heb je al wel een idee van wat je allemaal wil gaan zien. Om een goed overzicht te hebben van de plaatsen waar je naartoe wil, kan je ze best aanduiden op een kaart. Google MyMaps (https://www.google.com/mymaps) is hier een handige tool voor. Je kan een persoonlijke kaart aanmaken, waarop je alle plaatsen kan aanduiden. Via verschillende symbolen of kleuren kan je zelfs een onderscheid maken tussen bv. nationale parken, steden of pretparken.

Wanneer alles op de kaart is aangeduid, kan je makkelijk zien welke plaatsen je kan combineren in je trip. Je moet hierbij rekening houden met hoeveel dagen je hebt, hoeveel tijd je nodig hebt om iets te bezoeken en welke afstanden je zal moeten afleggen. Een goede raad is om niet te veel dingen in één trip te willen steken. Je kan beter voldoende tijd voorzien om minder dingen te bezoeken, dan constant te moeten stressen om alles gedaan te krijgen. Bovendien heb je dan een reden om nog eens een roadtrip te maken om de overige plaatsen te bezoeken!

Lees ook  Las Vegas met kinderen

Om te weten te komen hoeveel tijd je moet vrijmaken om een bepaalde plaats te bezoeken, moet je wat opzoekwerk doen. Heel veel informatie vind je in verslagen van mensen die er al geweest zijn. Ook voor de afstanden zijn tripverslagen een goede bron van informatie. Twee plaatsen kunnen relatief kort bij elkaar liggen, maar het kan goed zijn dat je een grote omweg moet maken om de afstand te overbruggen, of dat je bv. niet snel kan rijden door een bochtige, bergpas. Deze info vind je vaak in tripverslagen. Veel hangt natuurlijk ook af van de tijd die je zelf per dag op de weg wil doorbrengen.

=> Onze tripverslagen vind je hier

Je moet ook bekijken hoe je je gaat verplaatsen. Voor een roadtrip is de auto de meest logische keuze, maar er zijn ook mogelijkheden om de bus of trein te nemen. In de steden is het openbaar vervoer meestal de beste optie. In de meeste steden kan je een pas kopen waarmee je meerdere dagen onbeperkt het openbaar vervoer kan gebruiken. Dit is heel handig in bv. San Francisco of New York. Welke auto je kiest is ook belangrijk. Je moet je hele trip comfortabel kunnen doorbrengen, dus moet je voldoende ruimte hebben om te zitten en je bagage mee te nemen.

=> Onze tips om de juiste huurwagen te kiezen
=> Onze tips ivm auto rijden in de VS
=> Onze tips ivm een auto huren in de VS

De volgende stap is voor sommige mensen overbodig, voor anderen essentieel: je overnachtingen vastleggen. Wil je graag op voorhand weten waar je elke avond gaat slapen, dan kan je bij het boeken van je trip ook al de overnachtingen vastleggen. Het is hierbij wel belangrijk om goed uit te kijken dat je niet te ver moet rijden om van bezienswaardigheden naar het hotel te gaan en omgekeerd. Veel informatie over waar je kan overnachten vind je ook weer in tripverslagen. Wanneer je het liever avontuurlijker aanpakt, kan je ook tijdens je trip gewoon elke dag op zoek gaan naar een plek om te overnachten.

Lees ook  New York City in 4 dagen

=> Onze reviews van alle hotels waar we verbleven

Eens je roadtrip vastligt, moet je enkel nog daar geraken. Hiervoor zal je het vliegtuig moeten nemen. Ook hier heb je veel keuze. Er zijn veel maatschappijen die van Europa naar de VS vliegen. Voor de prijs is het goed om niet enkel naar de luchthaven in je buurt te kijken, maar ook naar andere luchthavens. Zo kunnen de prijzen sterk variëren tussen bv. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf.

Om tijdens je reis goed te weten wanneer je naar waar zal gaan en wat je allemaal gaat doen, is een roadbook heel handig.

=> Je kan dit zelf maken, of je kan er bij ons eentje bestellen!

Zo, nu alles is geboekt, rest er nog maar één ding om te doen: aftellen naar een fantastische trip!

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display