vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

Met welke maatschappij moet je vliegen? Onze bedenkingen!

Voor al onze trips hebben we al met verschillende maatschappijen gevlogen, de ene al wat comfortabeler dan de andere. We overlopen de belangrijkste maatschappijen en geven onze bedenkingen bij diegenen waarmee we al vlogen.

De luchtvaartmaatschappijen hebben meestal samenwerkingen binnen een alliantie. Zo kan je vaak goedkoper vliegen op een ‘codeshare flight’, een traject met vluchten van meerdere maatschappijen. Er zijn zo 3 grote allianties die vliegen naar de VS vanuit Europa.

SkyTeam

Delta Airlines

Deze Amerikaanse maatschappij vliegt zowel vanuit Brussel als Amsterdam naar de VS. De thuisbasis van Delta Airlines is Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport in Atlanta, de drukste passagiersluchthaven ter wereld. Veel vluchten naar de VS hebben dan ook een overstap in Atlanta. Ook Brussel/Amsterdam-New York is een populaire route van Delta.

>> 2012 / 2015 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020

>> Onze favoriet

>> “Peanuts or Pretzels?” – Nooit zo een moeilijke keuze moeten maken, of niet, want “peanuts AND pretzels” kan ook! De service van Delta Airlines kent geen grenzen.

Air France/KLM

Air France en KLM fuseerden in 2006 tot 1 grote maatschappij met hoofdzetel op Charles de Gaulle Airport Paris. De fusiemaatschappij vliegt vanuit Parijs en Amsterdam naar de VS. Sinds 2009 werkt Air France/KLM nauw samen met Delta Airlines voor alle trans-Atlantische vluchten. Samen zijn ze goed voor een kwart van alle vluchten boven de Altlantische oceaan.

Star Alliance

Air Canada

Air Canada is de nationale luchtvaartmaatschappij van Canada met hoofdzetel in Montréal. De belangrijkste hub voor vluchten naar Noord-Amerika is Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport. 

>> 2013

>> Heel tevreden over de service

United

De United Continental Holding ontstond in 2010 door de fusie van United Airlines en Continental Airlines. De naam United werd behouden in combinatie met het logo van Continental. De belangrijkste hubs van United zijn George Bush Intercontinental Airport Houston en Chicago O’Hare. Zowel vanuit Brussel als Amsterdam kan je vertrekken met United.

Lees ook  Vergeet geen budget voor benzine tijdens je roadtrip!

>> 2013 / 2014 / 2016

>> Onze ervaringen met United zijn nogal verdeeld en zijn sterk verschillend van vlucht tot vlucht. Over het algemeen zijn de vluchten OK. Enkel over de vlucht van Washington D.C. naar Amsterdam in 2016 waren we helemaal niet tevreden, vooral omdat het een heel oud toestel was met kleine slecht/niet-werkende schermpjes waarop je enkel kon kiezen tussen 2 filmkanalen.

Lufthansa

Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij. De belangrijkste Europese hubs zijn Frankfurt International Airport in Frankfurt am Main en Franz Josef Strauß International Airport in München. Lufthansa heeft verbindingen met vele grote steden in de VS.

>> 2013 / 2016

>> We hebben nooit direct een vlucht bij Lufthansa geboekt. Onze ervaringen waren gemengd..

>> In 2013 werd onze vlucht van Air Canada gecancelled en werden we omgeboekt naar een Lufthansa vlucht Brussel via Frankfurt. Normaal gebeurde deze vlucht met een A380, maar net in die maand was hij op onderhoud en hadden we een Boeing 747. We waren zeer ontevreden over de service van het gate-personeel in Miami. Aangezien Heidi amper haar benen kon plooien doordat ze verbrand was, vroegen we of het mogelijk was om een plaats te krijgen met meer beenruimte. We werden steeds doorverwezen naar andere personen en uiteindelijk zei men ons dat ze niets konden doen omdat het vliegtuig was volgeboekt. De enige mogelijkheid was om mensen op het vliegtuig zelf te vragen of ze wilden ruilen.. Kort nadien hoorden we dat andere Belgen uit het niets wel een betere plaats kregen aangeboden..

>> In 2016 kon onze vlucht met Air Canada en United Airlines niet vertrekken vanuit Brussel door de aanslagen. We werden toen omgeboekt naar een vlucht van Lufthansa vanuit Frankfurt naar New York. Twee dagen voor vertrek hadden we nog even gebeld om stoelen vast te leggen omdat we niet graag in het midden zitten. Bij de check-in kregen we te horen dat we een upgrade naar de comfort klasse hadden gekregen en nu in het midden zaten. We wilden deze upgrade echter niet en vroegen onze originele plaatsen. Dit bleek niet mogelijk te zijn. We bleven volhouden en uiteindelijk hebben ze ons toch andere plaatsen kunnen geven, ook in de comfort klasse. Tot daar de mindere ervaring, want de vlucht zelf was heel aangenaam. Het toestel was nog nieuw, met alle comfort en uitstekend eten en entertainment.

Lees ook  Hotels Amerika reizen

Oneworld

American Airlines

Het hoofdkwartier van deze Amerikaanse maatschappij is gevestigd bij Dallas-Fort Worth International Airport. In 2013 fuseerde American Airlines met US Airways tot de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De naam American Airlines werd behouden. 

>> 2010 (Toen nog met US Airways)

>> Vergeleken met andere luchtvaartmaatschappijen was dit heel low-budget en low-comfort. De vliegtuigen waren heel krap en de service nogal beperkt.

British Airways/Iberia

British Airways heeft als thuisbasis London Heathrow en heeft vele verbindingen met de VS. In 2010 is de maatschappij gefuseerd met het Spaanse Iberia, waardoor de groep een van de grootste maatschappijen van Europa werd. Het aantal verbindingen werd toen nog groter door de hub van Iberia in Madrid.

>> 2024

>> Zeer goede service! Een verbinding in Heathrow kan wel stresserend zijn. De luchthaven is enorm groot.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels