zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Route 66 – Illinois

Route 66 start in Chicago, Illinois. Het beginbord van Route 66 staat op East Adams Street in Chicago, Vlak bij The Art Institute of Chicago. Op de hoek van Adams Street en Wabash Street staat er een mooier en recenter bord.

Chicago

Chicago ligt bij Lake Michigan in Illinois en is na New York City en Los Angeles de derde grootste stad van de Verenigde Staten. De stad is bekend van de blues, jazz en Chicago style pizza! Chicago wordt ook wel de Windy City genoemd.

=> Lees hier meer over Chicago

The skyline of Chicago
The skyline of Chicago

Dell Rhea’s Chicken Basket

Al sinds 1938 serveert Dell Rhea’s Chicken Basket de beste gefrituurde kip ter wereld. De zaak zoals ze er nu uitziet, bestaat al sinds 1946. Het is dus al bijna 70 jaar de ideale plaats om iets te eten op weg van of naar Chicago.

645 Joliet Road, Willowbrook, Illinois

Joliet Prison

De gevangenis van Joliet is gesloten sinds 2002, maar werd wereldberoemd door de  openingsscene  van Blues Brothers. Jake Blues werd langs de oost-uitgang uit deze gevangenis vrijgelaten. Ook het eerste seizoen van Prison Break werd hier opgenomen. De gevangenis is nu een openbaar park.

1125 Collins Street, Joliet, Illinois

Route66 Illinois 1 JolietPrison

Gemini Giant 

Deze reus, één van de ‘Muffler Men’, die in de jaren 50 langs snelwegen stonden om auto-onderdelen winkels te promoten. In hun handen hadden ze een uitlaat. Sommige eigenaars trokken de reuzen kleren aan. Bij de Gemini Giant werd uiteindelijk de uitlaat vervangen door een raket en werd de reus gekleed als astronaut. Hij promoot nu de Launching Pad Drive-In.

810 East Baltimore Street, Wilmington, Illinois

Route66 Illinois 2 GeminiGiant

Polk-A-Dot Drive-In 

De Drive-In werd meer dan 50 jaar geleden opgestart in een schoolbus die werd geschilderd in bolletjes met alle kleuren van de regenboog. Mensen stopten hier vooral voor de frieten met chili en kaas. De bus is er ondertussen niet meer, maar er werd een 50’s diner gebouwd die je meeneemt naar de tijd van toen. Buiten staan er levensechte beelden van o.a. Elvis Presley, Marilyn Monroe, James Dean, de Blues Brothers en Betty Boop.

222 North Front Street, Braidwood, Illinois

Route66 Illinois 3 Polk A DotDriveIn

Two-cell Jail

De historische gevangenis met 2 cellen werd gebouwd in 1906 en was in gebruik tot eind de jaren 50. Nu is het nog steeds een leuke locatie voor een foto.

Lees ook  Route 66 - New Mexico

East Mazon Street, Gardner, Illionois

Route66 Illinois 4 TwoCellJail

The Dwight Texaco Station 

Het Dwight Texaco Station werd geopend in 1933 en bleef open tot in 1999, waardoor het de titel van langst overlevende tankstation aan Route 66 kreeg. Stoppen na precies 66 jaar was een slimme marketing zet. Het station werd gerestaureerd in de oorspronkelijke staat en is nu het bezoekerscentrum van Dwight. 

417 West Waupansie Street, Dwight, Illinois 

Route66 Illinois 5 DwightTexacoStation

The Odell Station

Dit oude Standard Sinclair tankstation werd knap gerestaureerd door de Illinois Route 66 Association en heeft al vele prijzen gewonnen. Tegenwoordig is het een bezoekerscentrum, maar het werd gebouwd in 1932 om reizigers op Route 66 van benzine te voorzien. Het station was open tot 1975.

400 South West Street, Odell, Illinois

Route66 Illinois 6 TheOdellStation

Old Log Cabin Inn 

Toen Route 66 van 2 naar 4 rijvakken ging, werd de weg ook van de voorkant, naar de achterkant van dit cafe verplaatst. De eigenaars van het restaurant krikten het gebouw dan maar gewoon omhoog en draaiden het 180 graden, zodat het weer met de voorkant naar Route 66 was gericht. Achter het restaurant kan je nog steeds de oude weg zien.

18700 Old Route 66, Pontiac, Illinois

Route66 Illinois 7 OldLogCabinInn

Muurschilderingen in Pontiac 

In de zomer van 2009 nodigde Pontiac de Walldogs, een collectief van schilders, uit om 18 muurschilderingen te maken om de geschiedenis van Pontiac aan Route 66 vast te leggen. De 150 kunstenaars maakten de 18 muurschilderingen op 4 dagen tijd. De bekendste is het Route 66 schild op de achterkant van het Illinois Route 66 Hall of Fame & Museum.

110 West Howard Street, Pontiac, Illinois 

Route66 Illinois 8 PontiacMuurschilderingen

The Bunyon Giant

Deze reus is een van de ‘Muffler Men’ en hield vroeger een bijl vast. In 1965 kocht H.A Stephens de reus. Hij verving de bijl door een hotdog om reclame te maken voor zijn restaurant in Cicero. Het restaurant sloot in 2003 en de Bunyon Giant verhuisde naar Atlanta, om daar deel uit te maken van het Route 66 erfgoed.

Arch Street, Atlanta, Illinois

Route66 Illinois 9 BunyonGiant

Cozy Dog Drive In

De Cozy Dog Drive In is de thuis van de enige echte ‘Cozy Dog’. Een Cozy Dog is een worst op een stokje die in een maïsdeeg wordt gerold en dan  wordt gefrituurd. De snack werd hier voor het eerst gemaakt.

Lees ook  Buckingham Fountain

2935 South 6th Street, Springfield, Illinois

Route66 Illinois 10 CozyDogDriveIn

Abraham Lincoln Presidential Library and Museum

Het Abraham Lincoln Presidential Museum is bijna 5000 vierkant meter groot en is een ‘experience museum’. Geen saaie panelen en foto’s, maar innoverende, state-of-the-art projecties en animaties. Het museum neemt je mee van de jeugd van Lincoln, tot de dag dat hij werd vermoord.  

212 North 6th Street, Springfield, Illinois

Route66 Illinois 11 LincolnPresidentialMuseamAndLibrary

Lincoln Home National Historic District 

Het gebied rond het huis van Lincoln wordt beheert door de National Park Service en is verkeersvrij. De omgeving brengt je in de sfeer van de jaren 1860. Er werden houten voetpaden aangelegd en alles wordt verlicht met gasverlichting. Het huis zelf is gerestaureerd in zijn originele staat en kan een paar keer per dag samen met een ranger worden bezocht.

426 South Seventh Street, Springfield, Illinois 

Route66 Illinois 12 LincolnHomeNationalHistoricDistrict

Lincoln’s Tomb State Historic Site

Het imposante monument is de begraafplaats van Lincoln en zijn vrouw en kinderen. Beelden tonen Lincoln op verschillende momenten in zijn carriere en bronzen tabletten dragen de tekst van het Gettysburg Address, zijn bekendste toespraak. Vlakbij liggen ook de gedenktekens voor de veteranen van de Koreaanse en Vietnamese oorlog.

1500 Monument Avenue, Springfield, Illinois

Route66 Illinois 13 LincolnsTombStateHistoricSite

Shea’s Gas Station Museum

Shea’s Gas Station was het eerste tankstation langs Route 66. Er wordt nu geen benzine meer verkocht. Het is nu een museum met allerlei Route 66 memorabilia.

2075 Peoria Road, Springfield, Illinois

Route66 Illinois 14 SheasGasStationMuseum

Ariston Cafe 

Het Ariston Cafe is het oudste restaurant langs Route 66. De eerste maaltijden werden hier bereid in 1935. Tijdens de hoogdagen van de Mother Road kon je er ook tanken en een snack kopen. Het restaurant staat nu nog steeds bekend voor de betere kwaliteit  van de gerechten. Die ligt een stuk hoger dan in een doorsnee wegrestaurant.

413 Old Route 66, Litchfield, Illinois 

Route66 Illinois 15 AristonCafe

Soulby Shell Station

Het Soulsby Shell Station is een typisch voorbeeld van een huis met carport als tankstation. Van 1926 tot 1991 kon je hier benzine van Shell tanken. De zoon van de eigenaar had er ook een TV herstel dienst.

710 West First Street, Mount Olive, Illinois

Route66 Illinois 16 SoulbyShellStation

Route 66 Illinois sign
Route 66 Missouri sign
Route 66 Kansas sign
Route 66 Oklahoma sign
Roadtrip Route 66
Route 66 Texas sign
Route 66 New Mexico sign
Route 66 Arizona sign
Route 66 California sign

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels

No posts to display