zaterdag, juni 15, 2024
No menu items!

Route 66 is Amerika’s meest legendarische weg. Miljoenen mensen hebben haar pad gevolgd van het industriële oosten naar het ‘gouden’ westen. ‘The Mother Road’ is een avontuur, maar ook een mooie uitdaging.

Route 66 is geen doorlopende weg, maar bestaat uit de verschillende stukken die de komst van de interstates hebben overleefd. Het is dus niet meer mogelijk om de route van Chicago tot Los Angeles ononderbroken te volgen. Soms moet er noodgedwongen worden uitgeweken naar de Interstate..

If you ever plan to motor west.
Travel my way. Take the highway that is best.
Get your kicks on Route 66.

 

Route 66 per staat

Route 66 gaat door 8 staten en het is bijna onmogelijk om een compleet overzicht te geven van alles wat er onderweg te zien is. Hieronder vind je per staat de stops die Amerika Reis tijdens de Route 66 Adventure heeft aangedaan. Door te klikken op het Route 66 logo van een staat krijg je een overzicht van de stops in die staat.

Tegenwoordig is het handig om je GPS te gebruiken. We hebben alle plaatsen die we bezochten in een GPX bestand gezet. Dit kan je gebruiken om je trip te plannen, maar denk er wel aan extra punten toe te voegen zodat je gps op Route 66 blijft, en niet gewoon de snelste route tussen de punten neemt.
>> Download hier het GPX-bestand

Voor een complete wegbeschrijving verwijzen we je naar historic66.com. Daar vind je de gedetailleerde wegbeschrijving die wij hebben gevolgd op onze trip. Ook in EZ66 GUIDE For Travelers van Jerry McClanahan vind je handige aanwijzingen om Route 66 te volgen.

Route 66 Illinois sign
Route 66 Missouri sign
Route 66 Kansas sign
Route 66 Oklahoma sign
Roadtrip Route 66
Route 66 Texas sign
Route 66 New Mexico sign
Route 66 Arizona sign
Route 66 California sign

Geschiedenis

Route 66 ontstond in 1939 als onderdeel van het US highway systeem en verbond Chicago met Los Angeles, “Over two thousand miles all the way”, zoals beschreven door Bobby Troup. De ‘Main Street of America’ was het symbool van ultieme vrijheid. Het was een teken van hoop voor de boeren uit de Dust Bowl die op zoek waren naar een nieuw leven.

Lees ook  Route 66 2015

Over de jaren onderging Route 66 vele aanpassingen en verbeteringen. De weg werd vaak naar de rand van het centrum verlegd, om files te vermijden. De bekendste aanpassing is het verplaatsen van het einde van Downtown Los Angeles naar Santa Monica. Het lot van Route 66 werd bezegeld in 1956, toen President Eisenhower de Interstate Highway Act ondertekende. Eisenhower wilde meer directe verbindingen tussen de steden, naar het voorbeeld van de Duitse Autobahn. Op 27 juni 1985 werd US 66 definitief geschrapt als US highway. Route 66 was vervangen door de moderne interstates.

Enkele jaren later in de 90’s doken de eerste Route 66 verenigingen op in Arizona en Missouri. Ze ijverden voor het beschermen van de overgebleven stukken van Route 66. Andere staten volgden snel en de overblijfselen van Route 66 verschenen weer op kaarten als Historic Route 66. Sindsdien is Route 66 weer ‘alive and kicking’!

 

Route 66 Adventure

Amerika Reis Route 66 Adventure

Van 16 juli tot 4 augustus 2015 ging het team van Amerika Reis op roadtrip langs Route 66. Het verslag van deze reis vind je hier!

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels