maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Bodie State Historic Park

Officieel mag je er met je huurwagen niet naartoe, want je moet langs een onverharde weg door de bergen, maar wanneer je van Death Valley via de Tioga Pass naar Yosemite rijdt, is het de moeite om halt te houden in Bodie. Dit verlaten mijnwerkersdorp ligt hoog in de bergen en wordt onderhouden door het California State Park System sinds 1962.

In 1859 vond William S. Bodey goud in de bergen in de buurt van Mono Lake. Er werd een mijn geopend en er ontstond een dorp. Wat startte met 20 mijnwerkers, groeide uit tot een stad van 10.000 mensen tegen 1880. In de levendige stad waren er wel 65 saloons, gokhallen en bordelen, want de mijnwerkers moesten hun winst ergens op doen..

Hoewel Bodie enkel te bereiken is via een 20 km lange weg, waarvan 4,5 km onverhard, dwars door de bergen, vinden heel wat mensen de weg naar dit goed bewaarde stadje. De toegangsprijs voor het staatspark is 8$, maar laat dit je zeker niet tegenhouden. Er is een goede parking en je kan van daaruit perfect het park te voet bezoeken. 

Lees ook  Alcatraz

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display