zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Death Valley National Park

Death Valley is een park van extremen. Het is het grootste nationale park buiten Alaska en Death Valley is niet enkel de laagste plaats in de VS – Badwater Basin ligt 86m onder zeeniveau – maar ook de warmste en droogste. Dit gedeelte van de Mojave en Colorado woestijn in Californië en Nevada is gekend voor de temperaturen van boven de 40°C gedurende 5 maanden per jaar. Het record was 58.3°C, gemeten in 2013. Dit wil zeker niet zeggen dat het geen populaire toeristische bestemming is. Integendeel, de unieke vegetatie en geografie trekken hordes toeristen.

In 1849 kwamen migranten op weg naar de goud velden in California in de vallei terecht. Ze doorstonden 2 maanden lang honger, dorst en een oorverdovende stilte. Een van de laatsten die de vallei verliet, keek vanop een bergtop naar de smalle vallei, en zei: “Good-bye, Death Valley.” Vandaar dus de naam van dit nationale park.

Niet te missen

Badwater

West Coast Badwater Death Valley

Badwater is de laagste plaats van Noord-Amerika, 86m onder zeeniveau. Badwater Basin is een surreëel landschap, een grote zoutvlakte. Tijdens hevige regenbuien kan hier een tijdelijk meer worden gevormd dat nog sneller weer opdroogt dan dat het is ontstaan. Ga zeker niet wandelen op de zoutvlakte bij warm weer (zowat het ganse jaar…) want je bent sneller uitgedroogd dan je denkt!

Golden Canyon

Death Valley - Golden Canyon

Wandelaars die door de smalle opening de canyon in wandelen worden begroet door het grimmige, gouden landschap binnenin. In het bezoekerscentrum kan je een folder krijgen die je rondleidt. Er zijn 2 wandelingen voorzien: een lus van 2 mijl/3.2 kilometer en een lus van 4 mijl/6.4 kilometer die langs Gower Gulch loopt. De wandelingen starten aan Badwater Road.

Lees ook  Acadia National Park

Artist’s Drive

Death Valley -Artist's Palette

Artist’s Drive is een rondrit door kleurrijke, vulkanische rotsen. De kleuren zijn op het mooist in het licht van de late namiddag. De 9 mijl/14.5 kilometer lange asfaltweg is enkelrichting en is niet geschikt voor voertuigen langer dan 25 feet/7.62 meter. Op sommige plaatsen lijkt het wel een rollercoaster, met korte bochten en steile afdalingen. De weg start aan Badwater Road.

Death Valley in feiten:

  • Hoogste temperatuur ooit gemeten: 58,3 °C
  • Laagste punt: 86m onder zeespiegel
  • Oppervlakte: 13.628 km²
  • Nationaal park sinds: 31 oktober 1994
  • Locatie: California/Nevada

Praktische informatie

Death Valley National Park ligt in de Mojave en Colorado woestijn in Californië en Nevada, en is makkelijk te bereiken vanuit Las Vegas.

Furnace Creek Visitor Center

Het bezoekerscentrum ligt bij het Furnace Creek resort langs California Highway 190. Furnace Creek ligt 30 mijl van Death Valley Junction en 24 mijl van Stovepipe Wells Village. Furnace Creek Visitor Center is het belangrijkste bezoekerscentrum. Je kan er terecht voor informatie bij de rangers en vindt er ook een heleboel boeken over de natuurlijke en culturele geschiedenis van het park.

Furnace Creek Visitor Center is geopend op volgende uren:

  • Juni tot september: 8u00 tot 17u00
  • Oktober tot mei: 9u00 tot 18u00

Scotty’s Castle Visitor Center

Scotty’s Castle en Scotty’s Castle Visitor Center liggen in het noorden van het park, 53 mijl van Furnace Creek en ongeveer 45 mijl van Stovepipe Wells Village. Van US Route 95, 154 mijl ten noorden van Las Vegas, is het 26 mijl naar Scotty’s Castle via Nevada State Route 267.

Lees ook  Los Angeles

Het gebied rond Scotty’s Castle is enkel bedoeld voor overdag. Je vindt er toiletten, eten en drinken, maar het dichtsbijzijnde tankstation is in Stovepipe Wells, 45 mijl verderop.

Scotty’s Castle Visitor Center is geopend op volgende uren:

  • Het ganse jaar: 9u45 tot 15u45

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display