maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Arches National Park

Arches National Park omvat ’s werelds grootste concentratie natuurlijke rotsbogen (arches). Het nationaal park is een rode, droge woestijn met vreemde, geërodeerde vormen in zandsteen. Je vindt er pieken, kammen, balancerende rotsen en rotsbogen. In het park zijn meer dan 2000 van deze “wonderen der natuur” terug te vinden.

Niet te missen

Delicate Arch

Arches National Park Delicate Arch

Delicate Arch is een van Utah’s meest bekende symbolen. Op alle toeristische brochures vind je foto’s van deze rotsboog. Maar een foto voldoet niet om de schoonheid die je raakt als je de laatste rots over klimt en de prachtige boog voor het eerst met je eigen ogen ziet, over te brengen. Het is een spectaculair zicht.

Je moet er wel iets voor over hebben om Delicate Arch in al zijn schoonheid te zien. De rotsboog is namelijk niet te zien vanop de weg. Er is wel een uitkijkpunt op een 100 meter wandelen van de weg, maar dan sta je nog anderhalve kilometer ver.. De beste manier om de rotsboog te aanschouwen is de Delicate Arch Trail, een gemiddeld zware wandeling die je tot bij de boog brengt. De Delicate Arch Trail is 4,8 kilometer (H/T) lang en houdt je in spanning tot de laatste meters. Pas helemaal op het einde van de wandeling krijg je de rotsboog te zien!

Devil’s Garden

Arches National Park Landscape Arch

Devil’s Garden is na Delicate Arch de tweede populairste bestemming in Arches National Park. In het gebied ligt een goed uitgeruste camping en er zijn enkele leuke trails. Een breed wandelpad leidt naar de imposante Landscape Arch. Van bij deze rotsboog kan je terugkeren langs dezelfde weg, of verder wandelen langs een goed aangeduid pad langs nog meer rotsbogen en pieken.

Lees ook  Salt Lake City

Praktische informatie

Arches National Park is het hele jaar door de ganse dag geopend.

Het bezoekerscentrum ligt aan de ingang van het park en is alle dagen open (behalve 25 december) op volgende uren:

  • 30 november – begin lente: 9u00 tot 16u00
  • begin lente – 29 november: 8u00 tot 17u30

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display