zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park omvat een gigantisch, onherbergzaam gebied ten zuiden en westen van Moab. Het terrein bestaat uit kloven en plateaus, uitgesneden door 2 machtige rivieren: de Colorado en de Green. Het park biedt enkele van de meest uitdagende 4×4 wegen en stroomversnellingen in de wereld.

Gebieden

Island in the sky

Island in the sky is een plateau met stijle wanden in het noordelijke deel van Canyonlands National Park. Het gebied is het best bereikbare van Canyonlands National Park en ligt dicht bij Moab en Arches National Park. Een mooie route volgt de rand van het plateau, met stopplaatsen bij prachtige uitzichten over de omgeving en de ruwe kloven die werden uitgesleten door de Colorado en de Green. Op de meeste plaatsen ligt de omgeving wel 350 meter lager.

Canyonlands National Park Grand View Point

Grand View Point is het bekendste uitkijkpunt van Island in the sky. Je hebt hier een panoramisch overzicht van de omgeving. Van op de parking is het slechts enkele meters tot de rand van het plateau.

 

 

Canyonlands National Park Mesa Arch

Mesa Arch is een fotogenieke rotsboog. Bij zonsopgang wachten hier vele fotografen op het ideale licht voor de perfecte foto. Je komt bij Mesa Arch via een makkelijk pad van 500 meter.

 

 

Maze District

Canyonlands National Park Maze District

Het Maze District is het moeilijkst bereikbare gebied van Canyonlands National Park. Het is groot, wild en ongetemd. Je hebt een goed uitgeruste 4×4 nodig om de wegen te berijden. Er zijn ook geen nutsvoorzieningen in de omgeving. Een vergunning is verplicht voor meerdaagse trips.

Doordat het gebied zo afgelegen en ongetemd is, wagen enkel de echte avonturiers zich aan een trip naar “The Maze”. Je moet echt weten wat je doet voor je het gebied bezoekt. Van aan het ranger station is het nog 3 tot 6 uur rijden met een 4×4 om de canyons van The Maze.

Lees ook  Everglades National Park

Needles District

Canyonlands National Park Needles District

Het Needles District vormt het zuid-oostelijke deel van Canyonlands National Park. De bekendste bezienswaardigheden zijn de torens van zandsteen. Met honderden steken ze uit de woestijn. Je vindt er ook nauwe kloven, natuurlijke rotsbogen en steile kliffen.

Het gebied is beroemd voor de ruwe jeep trails, waarvan enkelen bij de meest uitdagende ter wereld horen. Je hebt een 4×4 nodig die hoog op de wielen staat en is aangepast om off-road te rijden om enkele wegen te berijden.

Praktische informatie

Canyonlands National Park is het hele jaar door de ganse dag geopend. Elk district heeft een eigen bezoekerscentrum.

Het Island in the sky Visitor Center is alle dagen open (behalve op Thanksgiving en van Kerstmis tot eind februari) op volgende uren:

  • Maart tot Kerstmis: 9u00 tot 16u00

Het Hans Flat Ranger Station in het Maze District is alle dagen open (behalve op Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaar) op volgende uren:

  • Ganse jaar: 8u00 tot 16u30

Het Needles Visitor Center is alle dagen open (behalve op Thanksgiving en van Kerstmis tot eind februari) op volgende uren:

  • Maart tot Kerstmis: 8u30 tot 16u00

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display