zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Salt Lake City

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah en is een goede uitvalsbasis om te gaan skiën in een van de 9 resorts of een van de 5 nationale parken te bezoeken. Het is een moderne stad en tevens ook de hoofdstad van de “Church of Jesus of Latter-day Saints”, oftewel de Mormonen.

Temple Square

De bekendste plaats in Salt Lake City is Temple Square. In dit gebied vind je alles wat te maken heeft met de Mormoonse geschiedenis van de stad. Temple Square o.a.:

Salt Lake Temple

Salt Lake City Salt Lake Temple

Dit gebouw is een wereldwijd icoon van de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints en is het hart van Temple Square. De massieve granieten tempel werd in neo-gotische stijl gebouwd gedurende 40 jaar. Let op: enkel Mormonen mogen de tempel betreden.

 

South Visitors Center

In dit gebouw houdt men tentoonstellingen over de bouw van de Salt Lake Temple. Je kan er foto’s bekijken van de binnenkant. Het bezoekerscentrum is alle dagen open van 9u00 tot 21u00.

Salt Lake Tabernacle

Salt Lake City Tabernacle

Het Salt Lake Tabernacle is een architecturaal en akoestisch kunstwerk. Het is de thuisbasis van het wereld-bekende Mormon Tabernacle Choir. Het beroemde orgel bevat 11.623 pijpen en is een van de grootsten ter wereld. Het gebouw werd akoestisch zo goed ontworpen dat je helemaal achteraan een speld op het podium kan horen vallen. En dit in 1863!

 

 

Lees ook  San Francisco

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display