vrijdag, juli 19, 2024
No menu items!

New York City

Zelfs als je nog nooit in New York City bent geweest, doet de naam waarschijnlijk wel een belletje rinkelen: het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Wall Street, Broadway, de gele taxi’s enz.. Maar hoe knap de stad al is in je verbeelding, er gaat niets boven de stad zelf beleven. Eens je in de herfst door Central Park hebt gewandeld of op een zonnige lentedag tevoet Brooklyn Bridge hebt overgestoken, is het makkelijk om te snappen dat de stad zoveel films, boeken en liedjes heeft geïnspireerd.

New York is de dichtstbevolkte stad van de VS sinds de eerst raad in 1790, maar het was pas na de inauguratie van Erie Canal in 1825 dat de bevolking echt explodeerde, met bijna een verdrievoudiging tegen 1840. Door het verbinden van de Hudson rivier met Lake Erie, kwam New York in een nieuw tijdperk van handelen en welvaart, met de economische rol die de stad ook vandaag nog heeft. Voor bezoekers vertaalt de welvaart zich in ongekende kunstcollecties, theaters en restaurants. En terwijl wereldklasse museums zoals het Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim een hoge donatie vragen, biedt New York ook de beste low-cost of gratis attracties ter wereld, waaronder de kerstversiering in de winkels, de gigantische kerstboom bij het Rockefeller Center, en de openbare skateparken.

Must see

Broadway musicals – The Book of Mormon - In onze reeks van Broadway musicals is The Book of Mormon een topper!
NewYorkCity CentralPark2 8 gratis dingen om te doen in New York - Een bezoek aan New York kan prijzig zijn. Dure hotels en prijzige attracties kunnen de rekening aardig laten oplopen. Maar er zijn ook een heleboel gratis dingen te beleven in New York. We hebben er voor jullie alvast 8 opgelijst.
Grand Central Terminal - Grand Central Terminal in New York City is een van ‘s werelds meest bezochte toeristische trekpleisters en een van New York’s meest herkenbare gebouwen. Het kathedraal-achtige gebouw met de sterrenstelsel op het plafond vierde in 2013 zijn honderdste verjaardag met een brass band, een “Sex and the City”-ster en de aanwezigheid van Caroline Kennedy, wiens moeder […]
Broadway - Broadway is een straat in New York die van in het zuidelijkste punt van Manhattan, bij Battery Park, naar het noorden loopt, tot ver buiten de stad. Broadway valt op het stratenplan onmiddellijk op doordat de straat niet het loodrechte patroon van de andere straten volgt, maar over een groot stuk diagonaal loopt.
NewYorkCity TimesSquare3 Times Square - Zeker, de drukte kan onaangenaam zijn, maar Times Square – het stuk Broadway tussen Manhattan’s 42nd en 47th street – biedt de meest intense visuele stimulatie, 24/24u en 7/7 dagen, op tientallen gigantische led-schermen.
One World Observatory - Het One World Observatory op de 100ste, 101ste en 102de verdieping van het One World Trade Center werd op 29 mei 2015 geopend. One World Trade Center werd gebouwd bij de plaats waar vroeger de Twin Tower stonden. Het uitzicht is op New York is adembenemend.
Top of the Rock - Top of the Rock is een uitkijk platform van 3 verdiepingen op de top van het GE Building in het Rockefeller Center. Het gebouw heeft 1 groot voordeel tegenover het Empire State Building: een fantastisch uitzicht op het Empire State Building. Alleen al daarvoor, samen met het prachtige 360-graden uitzicht, is Top of the Rock […]
9/11 Museum - 11 September 2001, een datum die in ieders geheugen staat gegrift. Die dag vonden de terroristische aanslagen in de VS plaats. Het 9/11-museum werd opgericht om de gebeurtenissen van deze dag te herdenken en er voor te zorgen dat de slachtoffers nooit vergeten zullen worden.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels