vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

Wat heb je allemaal nodig voor een reis naar Amerika?

Om naar de VS te reizen heb je een aantal documenten nodig, maar ook enkele accessoires zijn onmisbaar!

Reisdocumenten

Voor reizen buiten Europa heb je extra reisdocumenten nodig. Voor de VS zijn een paspoort en een ESTA essentieel.

Paspoort

Je hebt een geldig paspoort nodig dat geldig is tot je terugkeer. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort nodig.

ESTA

Voor reizen korter dan 90 dagen is ook een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) vereist. Dit is een elektronisch registratiesysteem voor reizigers uit bepaalde landen, waaronder België en Nederland.

  • Vraag je ESTA minstens 72 uur voor je reis aan.
  • De ESTA-toestemming betekent niet dat toegang tot de VS gegarandeerd is. Bij de grenscontrole wordt de uiteindelijke toelating gegeven.

=> Lees meer over ESTA

Reisverzekering

Een reisverzekering is essentieel voor een trip naar de VS. Deze verzekering bestaat uit verschillende onderdelen:

Medische dekking

Onder medische dekking hoort alles van ziekenhuisopnamen, doktersbezoeken en medicijnen. Het ziekenfonds biedt een basis dekking, maar een aangepaste reisverzekering is aan te raden. De gezondheidszorg in de VS is enorm duur, dus let vooral op het bedrag dat door de verzekering wordt gedekt.

Annulatie

Een annulatieverzekering is niet verplicht, maar kan je wel veel kosten besparen als je reis onverwacht moet worden geannulleerd of vroegtijdig stopgezet.

Bagage

Een populair onderdeel van de reisverzekeringen is een bagagedekking. Wanneer je bagage verloren raakt, gestolen wordt of wordt beschadigd, wordt je hiervoor vergoed.

Reisbijstand

Eén van de belangrijkste voordelen van een reisverzekering is de reisbijstand. Je kan hierdoor rekenen op hulp bij noodgevallen, repatriëring en juridische bijstand.

Lees ook  Oplichting in Las Vegas

=> Lees meer over reisverzekeringen

Betaalkaarten

  • Kredietkaarten worden overal geaccepteerd in de VS.
  • Om geld af te halen, gebruik je best je debetkaart

Amerikaanse simkaart

Om in de VS te kunnen bellen of berichten sturen zonder afhankelijk te zijn van beschikbare wifi-netwerken, is een Amerikaanse simkaart nodig.
=> Lees meer over Amerikaanse simkaarten

Amerikaanse stekker

Amerikaanse stekkers hebben een andere vorm dan de Europese stekkers. Om je toestellen in de VS op te laden heb je dus een adapter nodig.
=> Lees meer over Amerikaanse stekkers

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display