zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Reservatie verplicht tijdens piekperiode in Yosemite National Park

Vanaf vrijdag 20 mei 2022 heb je een reservatie nodig om Yosemite National Park te bezoeken tussen 6u en 16u. Wanneer je buiten deze uren het park in rijdt, heb je geen reservatie nodig. Het systeem moet het aantal bezoekers spreiden en de beruchte verkeersopstoppingen voorkomen.

Het reservatiesysteem wordt gebruikt van 20 mei tot 30 september 2022 en reservaties zijn verplicht voor iedereen, ook voor wie een jaarpas heeft. Een reservatie is geldig voor 3 dagen en kan worden geboekt vanaf 23 maart 2022 op www.recreation.gov. Je hoeft geen reservatie te maken voor iedereen in je groep. Een reservatie geldt per auto.

Bezoekers die aankomen voor 6u of na 16u mogen zonder reservatie het park in, en mogen ook tijdens de piekuren blijven.

Als je een overnachting in het park hebt geboekt, is de reservatie inbegrepen. Hieronder vallen de reservaties voor The Ahwahnee Hotel, Yosemite Valley Lodge, Curry Village, Wawona Hotel, Housekeeping Camp, en de kampeerterreinen van de National Park Service. Ook personen die een wilderness en Half Dome vergunning hebben moeten geen reservatie kunnen voorleggen.

Lees ook  VS past ESTA voorwaarden aan

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display