zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Ticket nodig om Glacier National Park te bezoeken in 2022

Bezoekers van Glacier National Park zullen ook in 2022 een ticket nodig hebben om bepaalde delen van het park te bezoeken tussen 27 mei en 11 september 2022. Het systeem wordt ook dit jaar ingevoerd om de drukte op de wegen in het park te verminderen.

In 2017 hebben we bij Amerika Reis zelf kunnen ondervinden hoe druk het kan zijn in Glacier National Park. Tijdens ons bezoek was het vaak stapvoets rijden en om te parkeren bij Logan Pass was heel wat geduld nodig. Je leest er hier alles over.

Tickets in 2022

Volgende delen van het park zullen enkel te bezoeken zijn met een ticket:

  • Going-to-the-Sun Road – Om de verkeersopstoppingen te verminderen is er per voertuig 1 ticket nodig om de Going-to-the-Sun Road (GTSR) op te rijden. Tickets worden gecontroleerd aan de West Entrance, St. Mary Entrance en de nieuwe Camas Entrance.
  • North Fork – Er is 1 ticket per voertuig nodig om van bij het Polebridge Ranger Station het North Fork gebied te bezoeken.

De tickets voor GTSR en North Fork zijn 2 verschillende tickets. Wil je beide plaatsen bezoeken, moet je dus 2 tickets hebben. De eerste tickets zullen beschikbaar zijn begin maart. Net als in 2021 kunnen tickets gereserveerd worden via Recreation.gov. De tickets zijn gratis, al wordt er door Recreation.gov wel een service fee van $2 aangerekend.

Aan de St. Mary Entrance zal je geen ticket nodig hebben voor de volledige GTSR open is. Meestal is dit laat-juni. Wanneer alle sneeuw is geruimd en de weg volledig kan worden opengesteld voor verkeer naar Logan Pass zal een ticket verplicht zijn tot 11 september 2022.

Lees ook  Vluchten naar VS vanuit Brussels Airport na aanslagen

De tickets voor Going-to-the-Sun Road zullen 3 dagen geldig zijn. Vorig jaar waren deze tickets nog 7 dagen geldig. De tickets voor North Fork zijn 1 dag geldig.

Het systeem werd in 2021 al uitgetest en was een groot succes. Tijdens de piekperiodes werd het verkeer op de GTSR succesvol verminderd. Er werd 35 keer vermeden dat de weg moest worden afgesloten door de drukte, ondanks een record aantal bezoekers.

Naast het ticket voor voertuigen is er nog steeds de gewone toegangspas voor nationale parken nodig.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display