vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

Totale zonsverduistering 8 april 2024

Maandag 8 april 2024 gaat er een totale zonsverduistering over Noord-Amerika. Het pad van de totaliteit gaat van het zuidwesten, in Mexico, tot in het noordoosten, in Canada. Miljoenen mensen zullen dit zeldzame natuurverschijnsel kunnen aanschouwen.

Bij een totale zonsverduistering gaat de maan tussen de zon en de aarde door, waardoor er een schaduw over de aarde gaat. In deze schaduw lijkt het wel nacht te zijn. Bij helder weer kan je tijdens de totaliteit ook de corona zien rond de maan. Deze buitenste laag van de zon is anders niet zichtbaar door het felle licht.

Afbeelding: NASA.gov

In totaal 15 Amerikaanse staten liggen in het pad van de zonsverduistering. Mensen in Texas, Oklahoma, Arkansas, Tennessee, Missouri, Illinois, Michigan, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire en Maine kunnen de totale zonsverduistering meemaken. In verschillende grote steden zal de zon een tijdje volledig bedekt worden door de maan. Dit is het geval in Dallas (Texas), Cleveland (Ohio) en Buffalo (New York).

Ook in Canada kan je het natuurfenomeen volgen. Zo zullen duizenden mensen verzamelen aan de Niagara Watervallen, waar de zon voor wel 4 minuten verduisterd worden.

Lees ook  Route 65 bij Reizen Waes

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display