vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

ESTA aanvraag wordt 50% duurder

Om naar de VS te reizen heb je een visum of ESTA goedkeuring nodig. Een ESTA moet minstens 72u voor je reis online worden aangevraagd en hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Sinds kort zijn de prijzen voor een ESTA met 50% gestegen.

België en Nederland vallen onder het Visa Waiver Program. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet moet je geen visum aanvragen, maar volstaat het om online een ESTA reisgoedkeuring aan te vragen. Hiervoor moest je tot voor kort $14 dollar per aanvraag betalen. Sinds 26 mei 2022 werden de prijzen echter aangepast en moet er $21 dollar betaald worden voor een ESTA goedkeuring. Indien je aanvraag wordt afgewezen, betaal je enkel administratiekosten en krijg je $17 terug.

Meer informatie over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een ESTA en de formaliteiten van een ESTA aanvraag vind je op deze pagina: ESTA

Op deze officiële pagina van het Department of Homeland Security kan je een ESTA aanvraag indienen (credit card verplicht):
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Lees ook  Amerika Reis roadtrip 2017

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display