vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

Formule 1 race op Las Vegas Strip in 2023

In 2023 keert de Formule 1 terug naar Las Vegas voor een avondrace op de Strip. Op een zaterdag in november zullen de F1 wagens tegen 340 km/u op de Strip strijden voor de overwinning. Er waren in 1981 en 1982 al F1 races in Las Vegas, maar dit is de eerste keer dat de wagens over de beroemde Strip zullen rijden.

Het stratencircuit zal 6,12 km lang zijn met 14 bochten en een topsnelheid van 342 km/u. Er zijn 3 rechte stukken, een snelle bochten passage en een chicane. De mooiste passage is het lange stuk over de Strip van bij Wynn Las Vegas tot aan Planet Hollywood Resort.

Image: Formula1.com

De wedstrijd in Las Vegas wordt de derde Amerikaanse race op de kalender, na Austin en Miami. Voor de F1 was het duidelijk dat Las Vegas op de kalender moest staan. De stad staat gekend als de entertainment hoofdstad van de wereld en daar hoort een race van de koninginneklasse van de autosport thuis.

Lees ook  ESTA aanvraag wordt 50% duurder

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display