vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

Reisverzekering

De medische kosten zijn nergens ter wereld hoger dan in de VS. Zelfs een banale operatie kan je ruïneren. De gemiddelde kosten van de dossiers schommelen tussen 5.000 en 10.000 euro per dag. Een reisverzekering is dus een must!

Een eenvoudige raadpleging bij een gewone dokter kost al snel 80 dollar. Een doktersbezoek met daarbij een bloedafname loopt op tot 800 dollar. En het behandelen van een insectenbeet kan tot 1.000 dollar kosten. De prijs van een opname in het ziekenhuis kan dan weer enkele duizenden tot… vele honderdduizenden dollars bedragen

Als je in de VS naar het ziekenhuis moet, wordt vaak eerst gevraagd of je een ziekteverzekering heb want men wil zeker zijn dat je de behandeling kan betalen. Het is dan ook aangeraden om een reisbijstandverzekering af te sluiten wanneer je naar de VS op reis gaat. Let hierbij vooral op het gedekte bedrag en hoe het zit met repatriëring. Indien gewenst kan je deze verzekering nog uitbreiden voor autopech en verlies van bagage.

In Nederland kan je voor een goede reisverzekering terecht bij ANWB.

boek je vakantie bij de ANWB

In Belgie kan je bijvoorbeeld een verzekering afsluiten bij:
VAB
Touring

Denk er ook aan om alle nodige documenten en dingen ivm je bankkaarten in orde te brengen voor je vertrekt!

>> Welke documenten heb ik nodig?

>> Kan ik mijn bankkaart gebruiken in de VS?

Lees ook  Vliegtickets naar Amerika

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display