vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

Onverharde wegen met een huurwagen

In het contract van een huurwagen staat steeds vermeld dat er niet op onverharde wegen mag worden gereden. Sommige plaatsen zijn echter enkel bereikbaar via een onverharde weg. Moet je deze plaatsen dan overslaan tijdens je trip? We zochten het voor je uit.

We stuurden een mail naar 2 grote verhuurmaatschappijen, Alamo en Avis, om na te vragen of we met de huurwagen toch goed onderhouden, onverharde wegen mogen nemen om op enkele plaatsen te komen. We gaven 3 plaatsen mee die enkel bereikbaar zijn via een onverharde weg:

  • Bodie State Historic Park
  • Palouse Falls State Park
  • The Moki Dugway

Al snel kregen we een antwoord van Alamo. De uitleg die we kregen was dat Alamo het niet kan toelaten om op onverharde wegen te rijden met hun huurwagen omdat wanneer er een takeldienst nodig is, deze enkel takelt tot maximum 30m van een verharde weg. Volgens Alamo zouden we deze stops dus moeten schrappen uit de planning.

Avis liet ons weten dat het niet toegelaten wordt om op onverharde wegen te rijden omdat wanneer de banden beschadigd raken, alle eventuele schade aan de wagen ten koste van de huurder is. Ook met een huurwagen van Avis zouden we de genoemde plaatsen dus niet kunnen bezoeken.

Hoewel geen enkele maatschappij het toelaat, kom je toch vaak huurwagens tegen op onverharde wegen. Zelf hebben we het bij Amerika Reis ook al vaak gedaan. Zolang je op de goed onderhouden wegen blijft, is het risico heel klein. De wegen naar staatsparken zijn meestal zeer goed onderhouden en zijn heel goed berijdbaar. Maar ons advies blijft: als je je er niet goed bij voelt, moet je het gewoon niet doen.

Lees ook  Compensatie voor vertraagde vlucht

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display