dinsdag, juli 23, 2024
No menu items!

Eten Amerikanen enkel fastfood?

De Amerikaanse keuken is niet enkel hamburgers, pizza en fast food. Doordat Amerikaanse ketens zo populair zijn over de hele wereld, denken de meeste mensen dat fastfood alles is wat er in de VS gegeten wordt. In de VS zijn alle culturen vertegenwoordigd, en dus ook de verschillende keukens.

Fastfood = bad food?

Fast food is zeker overal verkrijgbaar in de VS en is heel populair. Er is een groot aanbod aan fast food restaurants die alles verkopen, van Amerikaanse hamburgers, hotdogs en gefrituurde kip tot Italiaanse pizza, Mexicaanse tacos, Griekse Gyros en Chinese loempia’s. De meeste dingen zijn echt lekker en ook goedkoop. De restaurants bieden altijd een goede service, goede kwaliteit en propere locaties.

Traditionele Amerikaanse keuken

Maar eten Amerikanen enkel fastfood. Nee, hoor! De echte Amerikaanse keuken bestaat meestal uit traditionele gerechten. De meesten werden geïntroduceerd door de eerste Europese immigranten maar aangepast aan de lokale ingrediënten. Gefrituurde kip, vleesbrood, gebakken aardappel, maïs, gebakken bonen en appeltaart zijn van die traditionele gerechten.

Stop tijdens je trip ook zeker eens in een Diner. In deze nostalgische zaken kan je vaak heerlijk en vooral authentiek eten.

Amerikaanse diner. Meer dan enkel fastfood.

Elke staat zijn eigen specialiteiten

Het eten varieert ook van staat tot staat en wordt sterk beïnvloed door de beschikbare ingrediënten en de culturele achtergrond. Zo is het eten in New England beïnvloed door de Engelse kolonisten. De Zuiderse keuken heeft duidelijk Afrikaanse, Spaanse en Franse invloeden en in Californië kan je veel Aziatisch eten vinden.

Aan gezond eten geen gebrek

Ook gezond eten is heel populair in de VS. Iedereen lijkt wel te diëten en enkele kilo’s kwijt te willen. Als je graag vetvrij, calorie-arm of vegetarisch eet, zal je geen probleem hebben om een restaurant te vinden. Salade bars vind je overal en veel restaurants geven aan hoeveel calorieën een gerecht bevat.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels