zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

Tolwegen in de VS met een huurwagen

In de VS komen er steeds meer tolwegen bij. Een van de bekendste voorbeelden is de Florida Turnpike. Maar vaak zijn deze tolwegen ‘cashless’, en kan er dus niet meer met cash of kaart betaald worden. De tol wordt aangerekend via een transponder, of via de nummerplaat. Hoe zit dit dan met een huurwagen?

Wanneer je met een huurwagen over een tolweg rijdt waarop je niet cash kan betalen, zal de rekening voor de tol bij de verhuurder terecht komen. De verhuurder zal dan de tol doorrekenen aan de persoon die op dat moment de auto huurde. Voor deze service rekenen de verhuurbedrijven vaak wel een servicekost aan. Deze kost kan wel nogal eens verschillen van bedrijf tot bedrijf.

Om een voorbeeld je te geven, bekijken we de situatie bij Alamo. Alamo heeft een overeenkomst met de Highway Toll Administration (HTA) en biedt het TollPass systeem aan. Op tolwegen wordt de nummerplaat van de wagen geregistreerd en wordt de factuur aan Alamo bezorgd. Alamo rekent de kost van de tol dan door aan de huurder, samen met een servicekost voor elke dag waarop een tolweg werd gebruikt. Op plaatsen waar geen registratie van de nummerplaat beschikbaar is, worden door Alamo auto’s verhuurd met een ingebouwde transponder.

Op het factuur van Alamo staan dus 2 bedragen:

  • TollPass Convenience Charge

    $3.95 per gebruiksdag, met een maximum van $19.75 per huurperiode. Er is dus geen TollPass Convenience Charge voor de dagen dat je geen tolweg gebruikt.

  • Toll Charges

    De tol die moest worden betaald.

In volgende staten kan het TollPass systeem van Alamo worden gebruikt:

Lees ook  Documenten
Alamo Toll Coverage

Avis en Budget hebben een gelijkaardig systeem met transponder, E-Toll, waarbij een servicekost van $3.95 wordt aangerekend met een maximum van $19.75 per huurperiode.

Hertz bied het PlatePass systeem aan op basis van de nummerplaat. De servicekost is $2.5 per dag vanaf de eerste dag dat je een tolweg gebruikt. Hierna betaal je elke dag de servicekost, ook al rijdt je niet meer op tolwegen. De maximale servicekost per maand is $10.00.

>> Meer info over een auto huren in de VS
>> Meer info over auto rijden in de VS

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display