vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

Florida + East Caribbean Cruise 2018

Bestemmingen: Fort Lauderdale, Georgetown (Grand Cayman), Falmouth (Jamaica), Labadee (Haïti), Orlando
Bezienswaardigheden: Royal Caribbean Allure of the Seas, Orlando, Epcot, Disney Springs, Busch Gardens Tampa, Premium Outlets, Florida Mall, Mall at the millennia
Wie: Jelle Collignon en Heidi Willekens
Staat: Florida
Jaar: April 2018

Dag 1 – 31/03/2018 – We’re flying high (en met vertraging)

Vanmorgen om 6u gingen de valiezen de auto in en vertrokken we naar Schiphol. We hadden gerekend op 2u15 rijden, maar we hadden nergens verkeer, dus namen we na 1u50 al afscheid van onze taxi (dankuwel papa en mama ????) aan de vertrekhal.

We gingen naar de check-in, self service tegenwoordig. Je paspoort in een machine steken, een paar keer op OK klikken en de boardingpassen rollen uit de printer. Hier zagen we dat onze vlucht al vertraging had.. 11u15 was 11u50 geworden.. ????

Met onze boardingpassen konden we onze bagage gaan afgeven. Ook dit is self service. Je zet je valies in een machine, na het scannen van je boardingpas krijg je een label dat je aan je valies moet maken en dan klik je op OK. De machine sluit en wanneer het luik weer open gaat, is je bagage verdwenen.

Eenmaal voorbij de beveiligingscontroles hebben we nog een broodje gegeten en een koffietje gedronken.

Terwijl we zaten te wachten bij de gate merkten we plots dat het vertrekuur weer was verlaat. We zouden pas vertrekken om 12u05.. De reden hiervoor was dat het toestel te laat was gearriveerd in Amsterdam. Gelukkig bleef het bij deze vertraging en konden we beginnen met boarden om 11u15.

Lees ook  West Coast 2012

Toen we in het vliegtuig zaten kondigde de piloot aan dat we nog enkele minuten vertraging extra zouden hebben, want enkele passagiers waren niet op tijd komen opdagen aan de gate en hun bagage moest om veiligheidsredenen weer van het vliegtuig worden gehaald.

Om 12u22 stonden we aan het begin van de startbaan en konden we eindelijk vertrekken richting Boston. Volgens de piloot zouden we daar met 15min vertraging aankomen.

Delta AirlinesDelta Airlines – Lunch

Uiteindelijk zijn we na een rustige vlucht om 13u50, met 35 minuten vertraging geland op Boston Logan International Airport. Hier hebben we een nieuw record gevestigd voor het passeren van de grenscontrole. Omdat we al eens met een ESTA naar de VS waren gereisd, mochten we de selfservice kiosk (ja, tegenwoordig is reizen overal selfservice) gebruiken en waren we al binnen de 10 minuten na het ontschepen de controle gepasseerd!

Ook onze volgende vlucht had vertraging.. Normaal zouden we om 16u24 vertrekken, maar omdat het vliegtuig later zou aankomen in Boston, was het vertrek uitgesteld naar 16u53. Maar ook dit uur hebben we niet gehaald. We zijn pas rond 17u08 vertrokken en hebben dan nog heel lang moeten taxiën naar de startbaan. De piloot had ons ook al gewaarschuwd dat het begin en einde van de vlucht nogal bumpy ging zijn door turbulentie.. Uiteindelijk viel het nogal mee, maar de piloten hadden ook hun voorzorgen genomen en waren op 12km hoogte gaan vliegen ipv de gebruikelijke 11km. Zo zijn we over de meeste turbulentie gevlogen.

Rond 20u30 landden we in Fort Lauderdale. We hebben snel de bagage kunnen oppikken en zijn dan met de taxi naar het hotel gereden. Bij het inchecken hebben we gelijk een plaatsje op de gratis shuttle naar de haven gereserveerd. Morgen moeten we om 9u45 in de lobby zijn om mee te kunnen met de shuttle van 10u. Normaal zouden we dan rond 10u30 bij het schip moeten zijn.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display