zondag, mei 19, 2024
No menu items!

San Francisco – San Diego – Las Vegas 2019

Bestemmingen: San Francisco, Cupertino, Monterey, Santa Maria, Santa Clarita, Universal City, Anaheim, San Diego, Palm Springs, Las Vegas
Bezienswaardigheden: Golden Gate Bridge, Highway 1, Bixby Creek Bridge, Santa Monica Pier, Six Flags Magic Mountain, Universal Studios Hollywood, Disneyland Resort, San Diego Zoo, USS Midway, Joshua Tree National Park, Las Vegas Strip
Wie: Jelle Collignon en Heidi Willekens
Staat: Californië, Nevada
Jaar: Juli-augustus 2019

18/07/2019 – San Francisco, here we come!

Na een korte nacht stonden we om 5u10 klaar om te vertrekken naar Schiphol.

Het verkeer ging vlot en om 7u05 stonden we aan de vertrekhal. We namen afscheid van onze chauffeur (Bedankt pa!) en gingen naar binnen om in te checken. De rij was enorm lang, maar na 30 minuten vertrokken onze valiezen alvast richting de gate. We waren ruim op tijd dus konden we na de veiligheidscontrole nog rustig ontbijten voor we moesten boarden. 

Het boarden begon later dan voorzien en ook toen we al op het vliegtuig zaten, bleven ze het vertrek uitstellen. Ze moesten wachten op enkele passagiers die een extra veiligheidscheck moesten ondergaan. Toen deze mensen ook aan boord waren, konden we vertrekken.

20190718 101814

De vlucht ging korter zijn dan voorzien, dus zijn we met amper vertraging aangekomen in Minneapolis. Hier moesten we eerst langs de grenscontrole passeren. Dit ging best vlot, zeker vergeleken met Seattle en JFK! In de terminal hebben we nog een kleine lunch gekocht. Heidi nam een pakketje met kaas, crackers, druiven en appel. Jelle ging direct voor de lunchables!

20190718 140338

Onze vlucht naar San Francisco vertrok perfect op tijd en na een prachtig uitzicht op Yosemite National Park landden we op San Francisco International Airport. We hadden snel onze bagage en hebben dan een taxi genomen naar het hotel. De rit met de taxi heeft door de drukke avondspits wel dubbel zo lang geduurd als gepland, maar we zijn er geraakt!

20190718 183047
Yosemite Valley vanuit het vliegtuig

Nadat we hadden ingecheckt in het hotel zijn we nog even langs Union Square gewandeld om iets te gaan eten en ontbijt te kopen voor de volgende dag. Uiteindelijk zijn we iets gaan eten in het Westfield Shopping Center bij Union Square. Onze eerste maaltijd in Amerika was een echte, pure ….. Koreaanse maaltijd! 😛 We waren eigenlijk op zoek naar een Panda Express voor de overheerlijke Orange Chicken, maar de Koreaanse Lemon Chicken smaakte ons ook wel!

Lees ook  Florida 2010

Om 21u konden we allebei onze ogen niet meer open houden en zijn we gaan slapen.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display