woensdag, juni 19, 2024
No menu items!

Welke afmeting heeft het bed op mijn hotelkamer in de VS?

Bij het reserveren van een hotel heb je vaak de keuze uit kamers met verschillende soorten bedden. Zo zijn er kamers met een twin-bed, een king size of een queen size bed. Maar hoe groot zijn deze bedden?

King size bed

Een king size bed is een tweepersoonsbed dat wat breder is dan een standaard bed voor 2 personen. Er zijn 2 afmetingen voor een king size bed, een king en een cal king of California king.

Een king bed is 193 cm breed en 203 cm lang. Een cal king is iets smaller, maar wel wat langer. De afmetingen zijn 182 cm breed en 203 cm lang.

Size of kingsize bed and California king
King 193×203 cm
California King 182×213 cm

Queen size bed

Een queen size bed is een bed dat ontworpen is voor twee personen, maar iets kleiner is dan een kingsize bed. Over het algemeen biedt een queen size bed meer ruimte dan een standaard tweepersoonsbed, maar minder dan een kingsize bed. De afmetingen variëren, maar typisch gezien is een queen size bed in Amerika ongeveer 152 cm breed en 203 cm lang.

Queen size bed USA
Queen 152×203 cm

Eénpersoonsbed

Bij de éénpersoonsbedden zijn er 3 opties: een twin, twin XL en full (of double) bed.

Een standaard twin bed is typisch 99 cm breed en 191 cm lang. Het is smaller en korter dan een tweepersoonsbed of een queen size bed. Twin bedden zijn ook populair in de vorm van stapelbedden.

Twin XL bedden zijn een iets langere versie van het standaard twin bed, met een lengte van ongeveer 203 centimeter, ideaal voor mensen die wat extra beenruimte willen.

Lees ook  Compensatie voor vertraagde vlucht

Een full bed, ook wel bekend als een “double bed”, is een bed dat groot genoeg is voor twee personen, maar met beperktere ruimte dan een queen size bed. Een standaard full bed is 137 cm breed en 191 cm lang.

Twin 99×191 cm
Twin XL 99×203 cm
Full/double 137×191 cm

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels