zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

American Football in België en Nederland

Om American Football te zien moet je niet naar de NFL in Amerika. Ook in Europa wordt er professioneel American Football gespeeld in de European League of Football (ELF). In deze competitie spelen teams uit Duitsland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Turkije. In België of Nederland zijn er geen professionele teams, maar er wordt wel op hoogstaand amateur niveau gespeeld binnen de nieuwe BeNe League (BNL).

In de pas opgerichte BNL competitie spelen teams die deel uitmaken van de nationale liga’s (BAFL en AFBN). Het doel van de BNL is om de sport in beide landen naar een hoger niveau te tillen. In het eerste seizoen nemen 2 Belgische en 4 Nederlandse teams het tegen elkaar op. Voor België nemen de Limburg Shotguns en de Izegem Tribes deel aan de nieuwe competitie. De Nederlandse teams zijn de Amsterdam Crusaders, Hilversum Hurricanes, Arnhem Falcons en Groningen Giants.

graphic: Igor Lazarevic

De reguliere competitie loopt van maart tot juni. Alle teams zullen één keer tegen elkaar spelen. Voor de duels tussen de Nederlandse teams onderling, geldt de score van de wedstrijd binnen de AFBN competitie aangezien alle teams nog deelnemen aan de Nederlandse competitie.

Hieronder vind je het reguliere schema van de BNL competitie.

De halve finales zullen worden gespeeld op 29/5 en de finale staat gepland voor 12/6.

De meest recente informatie over de BNL vind je hier.

Lees ook  Wereldbeker veldrijden in 2015 in Las Vegas

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display