zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Binnenkort mogelijk meer mensen toegelaten bij ‘The Wave’

Coyote Buttes North, of ‘The Wave’, is een van de meest exclusieve en betoverende plaatsen om te hiken in de VS. De rotsformatie is zo uniek dat er per dag slechts een beperkt aantal bezoekers mogen komen. Het Bureau of Land Management overweegt nu om het aantal toegelaten bezoekers te verhogen.

UPDATE: In 2022 mogen meer personen per dag The Wave bezoeken.

Het golvende landschap van ‘The Wave’ is een van de meest gefotografeerde plaatsen in de VS, ook al worden er per dag maar 20 mensen toegelaten. Deze beperking is er gekomen om de delicate rotsen te beschermen. De vergunningen worden via een loterij uitgedeeld. Tien plaatsen worden maanden op voorhand online verloot, en 10 plaatsen worden elke dag in het Grand Staircase-Escalante National Monument Visitor Center in Kanab. Jaarlijks proberen 150.000 mensen een vergunning vast te krijgen. Slechts 5% van hen krijgt uiteindelijk de toestemming om ‘The Wave’ the bezoeken.

Het Bureau of Land Management overweegt nu om het aantal vergunningen op te trekken van 20 naar 96 per dag. Voor ze het plan doorvoeren, doen ze een openbaar onderzoek naar de gevolgen van de verhoging van het aantal bezoekers. Iedereen kan nu zijn mening geven en nadien zal er worden beslist of de verhoging er komt of niet.

Er kwam al onmiddellijk heel wat reactie. Zo zouden veel mensen tevreden zijn met de verhoging, omdat meer mensen de kans zullen krijgen om de plek te bezoeken. Maar daartegenover zijn er ook heel wat negatieve reacties. Zo wordt er aangehaald dat het te druk zou worden bij ‘The Wave’, zodat er altijd mensen in de weg zullen lopen voor mooie foto’s. En de extra mensen zullen ook een te grote belasting vormen voor de fragiele omgeving. Indien er meer mensen de tocht van 9,5km door de woestijn zouden maken, zouden er ook meer veiligheidsmaatregelen moeten genomen worden. De tocht is dan ook helemaal niet zonder gevaar. Vorig jaar overleed er nog een Belgische man in de verschroeiende hitte bij ‘The Wave’ doordat hij verloren liep. Ook in 2013 stierven er al 3 mensen tijdens hun tocht.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display