dinsdag, juli 23, 2024
No menu items!

Vergeet geen budget voor benzine tijdens je roadtrip!

Bij het plannen van je roadtrip hou je er best ook rekening mee dat je tijdens je roadtrip nog bijkomende kosten zal hebben. Een van die kosten is benzine. Maar hoeveel budget moet je hiervoor voorzien?

De benzineprijzen in de VS zijn een pak lager dan in Europa. Op de website van AAA kan je de gemiddelde benzineprijs per staat bekijken. Op dit moment (17/11/2022) is de gemiddelde prijs in de VS $3,469 per gallon, wat neerkomt op ongeveer €0,86 per liter. Er zijn echter grote verschillen tussen de staten. Zo is de gemiddelde prijs in California $4,817 en in Mississippi $2,929.

Daarnaast moet je weten hoeveel je huurauto zal verbruiken. Op fueleconomy.gov kan je voor elke auto bekijken wat het gemiddelde verbruik is. 

De gemiddelde benzineprijs tijdens je rit en het verbruik van de auto kunnen uiteraard wel afwijken van wat je online vindt. Een voorbeeldje van onze trip in 2018:

Afstand: 6616 km
Aantal liter getankt: 430 l (=113,76 gallons)
Gemiddelde prijs/gallon: 2,2 dollar
Verbruik: 6,5 liter/100km (= 36,9 MPG)

Onze huurauto was een Nissan Altima, met volgens fueleconomy.gov een verbruik van 30 MPG, ofwel 8,22 l/100km. Wij hebben weinig in de stad gereden en daarom was ons reëel verbruik wel wat lager. De benzineprijzen varieerden sterk, maar waren wel meestal onder het landelijke gemiddelde. In Cody tankten we zelfs voor 1,8 dollar/gallon!

In totaal hebben we tijdens deze trip dus 113,76 (gallons) X 2,2 (dollar/gallon) = 250,27 dollar aan benzine gebruikt.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels