zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Resort fee: Hoe een overnachtig plots 25 euro duurder wordt

Wanneer je in de VS een hotel boekt en alles netjes op voorhand betaalt, kan het zijn dat je achteraf toch nog een rekening krijgt. Sommige hotels rekenen immers een resort fee aan.

Een resort fee is een bedrag dat de hotels per nacht aanrekenen voor het gebruik van bepaalde services van het hotel, zoals internet, de fitness, de telefoon en soms zelfs het zwembad. Ook als je geen gebruik maakt van deze services ben je verplicht om de resort fee te betalen.

Tot enkele jaren geleden kwam een resort fee amper voor. De laatste jaren hebben echter steeds meer hotels de fee ingevoerd. Vroeger werd alles apart gefactureerd, zodat enkel de mensen die een bepaalde service wilden gebruiken, er ook voor betaalden. Maar in de grote toeristische streken, zoals Florida, Hawaii en Las Vegas worden alle services sinds 2010 gebundeld en verplicht te betalen voor alle gasten.

Vooral in Las Vegas valt deze wijziging op. De hotels op de strip rekenen tussen 32 en 45 dollar per nacht aan. Meestal zijn hier internet, fitness center en het printen van boarding passen inbegrepen in de resort fee. Maar ook in de hotels rond Walt Disney World in Florida wordt er soms een verplicht bedrag aangerekend, ook al wordt dit niet altijd duidelijk weergegeven.

Bij het boeken van een hotel kijk je dus best ook even na of er in het hotel een resort fee wordt aangerekend. Dan kan je hiermee rekening houden in je budget.

Een goede site om te checken of er een resort fee is in een hotel, is resortfeechecker.com.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display