dinsdag, juli 23, 2024
No menu items!

Auto huren in Amerika

Zonder auto kom je nergens in de VS! Enkel in de grote steden vind je goed georganiseerd openbaar vervoer. Het is belangrijk om de juiste auto te kiezen voor je rondreis. Denk er aan dat je veel tijd in de auto doorbrengt tijdens je reis. 

Bij een rondreis in het westen van de VS doe je al snel 3000km.. Het kiezen van een comfortabele auto kan je reis een pak aangenamer maken. Ook de kofferruimte is van groot belang. Als je een tussenstop maakt in bijvoorbeeld een nationaal park wil je natuurlijk niet dat iedereen je spullen ziet liggen.

Geen enkele verhuurmaatschappij is de beste

De meeste internationale verhuurmaatschappijen hebben filialen in de Verenigde Staten. Het is onmogelijk om te zeggen welke maatschappij de beste is, omdat dit zeer subjectief is. Je kan goede en slechte ervaringen hebben met een maatschappij, afhankelijk van waar je eerder al een auto huurde. Aan het einde van de pagina hebben we een lijstje geplaatst met enkele grote, betrouwbare verhuurmaatschappijen en een goede car rental broker.

autohuur USA

Automatische versnellingen zijn de norm

De meeste huurauto’s in de VS zijn uitgerust met automatische versnellingen, airco en een radio-CD speler. Je kan achter manuele versnellingen vragen, maar de kans is klein dat er een auto beschikbaar is want ze zijn heel zeldzaam. Als je reist met kinderen jonger dan 2 jaar, zorg dan voor een kinderzitje of huur er een bij de auto. Het is illegaal om kleine kinderen te vervoeren in de auto zonder veilige kinderzit.

De verzekering is nooit een koopje

Let bij het huren van een auto goed op de verzekeringen, want vaak zijn niet alle verzekeringen standaard inbegrepen. Een aanrader is om een auto te huren met een volledig verzekeringspakket inbegrepen. De ‘Fully Inclusive’ formule van Alamo is hier een goed voorbeeld van.

Lees ook  Amerikaanse simkaart - esim - mobiele data

Op voorhand betalen voor een volle tank?

Verhuurmaatschappijen bieden meestal de optie om te betalen voor een volle tank nog voor je je auto meeneemt. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken om de tank nog vol te doen voor je de auto weer inlevert. Het is aan ieder om voor zichzelf te beslissen dit te doen of niet. Meer info hierover vind je hier.

Ook jonge chauffeurs kunnen een auto huren

Een auto huren kan meestal al vanaf 21 jaar, maar meestal wordt er dan een toeslag gevraagd, omdat jonge bestuurders een groter risico vormen. Sommige maatschappijen bieden een pakket met verzekeringen aan waarbij ook een chauffeur jonger dan 25 jaar mag rijden. Bij Alamo is dit bijvoorbeeld ‘Gold Underage ‘.

Denk er ook aan dat er standaard slechts 1 chauffeur in het tarief is inbegrepen. De documenten die je nodig hebt zijn je paspoort en rijbewijs.

Waar huur ik het goedkoopst een auto?

De bekendste verhuurmaatschappijen in de VS zijn:
Alamo
Dollar
National
Hertz
Avis

Door rechtstreeks bij de maatschappij te boeken, kan je goede tarieven bekomen. Maar vaak vind je bij een ‘broker’ betere deals. Car Rental Brokers huren veel auto’s bij de verhuurmaatschappijen, waardoor ze grote kortingen krijgen. Door via hen te boeken, kan je meegenieten van deze korting.

Sunny Cars is zo een broker die in België en Nederland heel populair is door de zeer scherpe prijzen.

>> Welke categorie huurauto moet ik nemen?
>> Hoe zit het met tolwegen?

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels