zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Huurauto: Op voorhand betalen voor een volle tank?

Je staat aan de balie van de autoverhuur. Wanneer je eindelijk hebt gekozen welk type auto je zal nemen, volgt er al een volgende vraag: Betaal je op voorhand al voor een volle tank? Verhuurmaatschappijen bieden meestal de optie om te betalen voor een volle tank nog voor je je auto meeneemt. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken om de tank nog vol te doen voor je de auto weer inlevert.

Volgens velen bedank je hier beter voor. Dit levert vooral een grote winst op voor de verhuurmaatschappij. Hoewel het een voordeel is dat je niet moet stoppen om de tank weer vol te doen wanneer je de auto gaat inleveren, laat je toch steeds een hoeveelheid benzine in de tank.

Een onderzoek van de benzine prijzen bij verhuurmaatschappijen op grote luchthavens door USA TODAY in 2011 toonde echter aan dat je wel degelijk voordeel kan doen door op voorhand te betalen – verhuurmaatschappijen bieden vaak lagere brandstofprijzen dan nabijgelegen tankstations.

Wanneer je er voor kiest om niet op voorhand te betalen, breng de auto dan niet terug met een half-volle tank! Het onderzoek van USA TODAY ontdekte dat sommige verhuurmaatschappijen meer dan $9 aanrekenden voor een gallon (3.79 liter) om de tank weer bij te vullen als de klant niet had getankt of op voorhand betaald voor het bijvullen.

Conclusie: Als je graag zonder zorgen je auto weer wil gaan inleveren is het aan te raden om toch op voorhand een volle tank te kopen. Denk er dan wel aan om de tank bijna leeg te rijden voor je de auto inlevert.

Lees ook  Cruisen met Royal Caribbean op de Allure of the Seas

>> Lees meer over een auto huren

>> Lees meer over auto rijden in de VS

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display