donderdag, juli 25, 2024
No menu items!

Welke huurwagen is perfect voor je roadtrip?

Autoverhuurmaatschappijen gebruiken een heleboel labels om de grootte van hun auto’s aan te geven. Elke maatschappij gebruikt verschillende automerken en types, dus je wil natuurlijk weten wat welk type auto je zal meekrijgen. Een compacte auto bij de ene maatschappij is misschien wel een gemiddeld grote bij een andere maatschappij.

Sub-compact, compact, economy of klein zijn de standaard labels voor kleine auto’s. Deze auto’s zijn voor maximum 4 personen en enkele kleine koffers. Er zijn 2- en 4-deurs wagens beschikbaar. Deze kleinste wagens zijn het goedkoopst om te huren en verbruiken doorgaans ook het minst. Auto’s in deze categorie zijn bv. een Chevrolet Aveo, Kia Rio, Ford Focus en een Hyundai Accent.

Kleine auto’s

=> Wij reden al met een Kia Rio, een Nissan Versa en een Hyundai Accent tijdens onze trips in Florida. We moesten hier maar beperkte afstanden afleggen en hadden voor 2 personen en 2 grote koffers niet meer ruimte nodig. De auto’s kwamen telkens uit de compact klasse bij Alamo. 

Huurauto Compact Hyundai Accent
Huurauto Compact Kia Rio
Huurauto Compact NissanVersa

Gemiddeld grote auto’s

De volgende categorie staat bekend als intermediate, standard en midsize. Bij Dollar valt hieronder bv. een Ford Fusion en de Dodge Avenger. Bij Alamo ligt dit dan weer anders en zit de Ford Fusion een categorie hoger. Vijf mensen kunnen plaatsnemen en er is ook meer plaats voor bagage dan in een kleine auto.

Grote auto’s

Van de gewone auto’s bieden die uit de categorie Full-Size het meeste ruimte voor passagiers en bagage. De grote wagens zijn meestal een Chevrolet Impala, Nissan Altima of Dodge Charger. Bij Alamo hoort hier ook de Ford Fusion bij. Deze auto’s zijn ook altijd goed uitgerust.

Lees ook  Cruisen met Royal Caribbean op de Allure of the Seas

=> Wij reden al met een Chevrolet Impala, een Ford Fusion en een Dodge Charger uit de Full-Size klasse bij Alamo. We kozen voor deze wagens omdat ze comfortabel zijn voor lange ritten en voldoende plaats bieden om bagage uit het zicht op te bergen. Dit is handig als je onderweg je wagen lang op een parking laat staan om bv. een nationaal park te bezoeken. In de Ford Fusion en de Dodge Charger hadden we zelfs satelliet radio, zodat we overal perfecte ontvangst hadden.

Huurauto FullSize Chevrolet Impala
Huurauto FullSize Dodge Charger
Huurauto FullSize Ford Fusion

Premium, Luxe en speciale auto’s

Wil je graag met een cabrio rijden, of met een knappe sportwagen? Dan kan je die ook huren! De premium auto’s zijn bv. een Ford Crown Victoria, Lincoln Towncar of een BMW 5 reeks. Bij sportwagens zie je vaak een Ford Mustang of een Chevrolet Camaro. 

=> In Las vegas reden we al met een Ford Mustang. We konden deze via een promotie huren aan dezelfde prijs als een gewone auto. Als je die kans hebt, niet laten liggen!

SUV en busjes

De SUV’s zijn ideaal voor mensen die graag veel ruimte hebben in de auto of gaan rijden over ruwe wegen. Let op, het is met een huurwagen officieel niet toegelaten om op onverharde wegen te rijden!. (>> Onverharde wegen met een huurwagen) Binnen de SUV’s zijn er ook klasses, gaande van een gewone (Toyota RAV4) naar een luxe (GMC Yukon) SUV. Voor grotere groepen (tot 9 personen) is er de categorie Vans. Dit zijn minibusjes waar tot 9 passagiers in kunnen worden vervoerd.

Lees ook  Vergeet geen budget voor benzine tijdens je roadtrip!

>> Lees meer over autoverhuur in de VS

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels