zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Hoe wordt Thanksgiving gevierd?

Op de vierde donderdag van november vieren de Amerikanen Thanksgiving, een traditie die al teruggaat tot 1621, bij de Pelgrims in New England. Het is een officiele feestdag en de meeste Amerikanen gaan op bezoek bij familie of vrienden, meestal voor een feestmaal met de al even traditionele kalkoen.

De “First Thanksgiving” werd gevierd door de pelgrims na hun eerste oogst in de Nieuwe Wereld in 1621. Het feest duurde toen 3 dagen en werd bijgewoond door 53 pelgrims en 90 Native Americans.

Thanksgiving dinner

De meeste Amerikanen vieren Thanksgiving tijdens een diner met familie en vrienden. Op het menu staat meestal gevulde kalkoen. Er worden op deze dag wel 45 miljoen kalkoenen verorberd! Daarom word Thanksgiving Day ook wel Turkey Day genoemd. Bij de kalkoen worden zoete aardappelen, cranberry saus, zoete maïs, herfstgroenten en pompoentaart gegeten.

Parade

In veel steden is er op Thanksgiving een parade. De bekendste is die in New York. De Macy’s Thanksgiving Day Parade trekt van de Upper West Side in Manhattan naar de Macy’s winkel op Herald Square. De parade is vooral bekend door de gigantische ballonnen van tekenfilmfiguren. ABC zendt de hele parade uit op nationale televisie. De laatste wagen van de parade is traditioneel die van de Kerstman, waarmee officieel de Kerstperiode wordt ingeluid.

Macy Thanksgiving Parade Balloon Scrat

Black Friday en Cyber Monday

Thanksgiving is in de VS ook de aftrap van het feestseizoen, dat loopt tot Nieuwjaar. Tijdens het weekend na Thanksgiving geven veel handelaars grote kortingen op Black Friday en Cyber Monday. Ook in België en Nederland doen veel winkels hier aan mee. Eén van de beste plaatsen om Black Friday deals te scoren is Amazon.

Amazon Black Friday Deals 2021!

Lees ook  21 magische plaatsen in Hawaii

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display