woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

België en Nederland vallen onder het Visa Waiver Program. Dit betekent dat het voldoende is om via het invullen van een ESTA formulier toegang tot de VS aan te vragen als je aan volgende voorwaarden voldoet:

1. Type paspoort: indien u met een paspoort met machineleesbare zone reist en indien dat paspoort geldig is voor de hele duur van uw verblijf in de Verenigde Staten.
2. Duur van uw bezoek: bezoek van maximum 90 dagen.
3. Aard van uw bezoek: toerisme, privé-bezoek, familiebezoek, zaken of transit.
4. Wijze van binnenkomst of transit: met lijn- of chartervliegtuig, passagiersschip of auto.

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd is deze 2 jaar geldig en kan je zo vaak als je wil naar de VS reizen. ESTA-reistoestemmingen dienen alleen geldig te zijn op het moment van aankomst in de Verenigde Staten, dus als je toestemming vervalt tijdens je reis, hoef je geen nieuwe ESTA aanvraag in te dienen voor deze reis. De toestemming vervalt als je een nieuw paspoort krijgt of het antwoord op een van de vragen verandert.

ESTA aanvragen

De aanvraag dient minstens 72u voor vertrek te gebeuren en je betaalt hiervoor 21 dollar. Indien je aanvraag wordt afgewezen, betaal je enkel administratiekosten en krijg je 17 dollar terug. Het is niet verplicht om een uitgeprinte versie van je ESTA-reistoestemming mee te nemen aangezien alle gegevens digitaal worden bezorgd aan de nodige instellingen. Wij raden echter aan om toch een geprinte versie mee te nemen om je aanvraagnummer bij de hand te hebben bij problemen, en als bevestiging van je toestemming.

Lees ook  Tolwegen in de VS met een huurwagen

Alle betalingen voor elektronische aanvragen voor reistoestemming moeten met een creditcard worden verricht. Het ESTA-systeem accepteert op dit moment de volgende creditcards: MasterCard, VISA, American Express en Discover (JCB, Diners Club).

Als je vanuit Canada met de auto de VS binnen wil rijden, kan het zijn dat je opnieuw een ESTA aanvraag moet invullen aan de grensovergang. Hiervoor betaal je weer 21 dollar.

UPDATE 1/7/2023:
Het is nu ook mogelijk om je ESTA aan te vragen in een app, ipv via de website.

Waar kan je een ESTA aanvragen?

Op deze pagina kan je een ESTA aanvraag indienen (credit card verplicht):
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Via de mobiele app:

Apple: https://apps.apple.com/us/app/esta-mobile/id1529604353

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.dhs.cbp.esta&hl=en_US

Via volgende websites kan je een ESTA aanvraag indienen zonder credit card:
https://visumbuitenland.nl/amerika

https://visumbuitenland.be/amerika

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display