zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Los Angeles

Los Angeles heet officieel City of Los Angeles, maar wordt meestal afgekort tot L.A.. De stad is de 2e dichtstbevolkte van de VS, na New York City, en ligt in het zuiden van de staat Californië.  Los Angeles is een wereldstad met een grote haven (Port of Los Angeles) en drukke luchthaven (LAX). Bij L.A. denkt men vaak direct aan de glitter en glamour van Hollywood.

Hollywood

Hollywood

De bekendste locatie in Los Angeles is waarschijnlijk Hollywood. Ooit was Hollywood het mekka van de filmindustrie. De grote studio’s vestigden zich hier omwille van het goede weer en de verscheidenheid aan landschappen in de buurt. Tegenwoordig zijn de meeste studio’s naar andere plaatsen verhuisd, maar Hollywood blijft synoniem met film en trekt nog vele toeristen. Jaarlijks vindt hier de Academy Award (Oscar) uitreiking plaats. Belangrijke trekpleisters zijn de ‘Walk of Fame‘, een stoep met sterren van acteurs, regisseurs en producers, de handafdrukken in beton bij het Grauman’s Chinese Theatre en de bekende metershoge letters in de bergen.

 

Lees ook  Washington, D.C.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display