zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

Antelope Canyon

Antelope Canyon in Page is één van de meest gefotografeerde plaatsen in de VS. De 2 slot canyons, Upper en Lower Antelope Canyon, werden door wind en water in de rode zandsteen uitgesleten in prachtige vormen.

Net buiten Page ligt één van de meest bezochte en meest gefotografeerde plaatsen van het Amerikaanse Zuid-Westen. Antelope Canyon wordt jaarlijks door honderdduizenden mensen bezocht. Allemaal willen ze de prachtige kleuren en vormen van de canyons zien en op foto vastleggen. 

Eigenlijk bestaat Antelope Canyon uit 2 verschillende canyons, Upper en Lower Antelope Canyon. Beide canyons zijn prachtig om te bezoeken, maar toch is Upper Antelope Canyon het populairst. Dit is vooral te danken aan de vlakke vloer en de breedte. Het is dus veel makkelijker om door de canyon te wandelen. Maar ook de lichtbundels die rond het middaguur tot op de bodem van de canyon schijnen trekken veel kijklustigen. In Lower Antelope Canyon moet je enkele trappen doen en de canyon is ook veel smaller. Op sommige plaatsen kan je maar net tussen de rotsen door.

Navajoland

Beide canyons liggen in Navajo gebied. Om ze te kunnen bezoeken moet je dus toegangsgeld betalen om het Navajoland te betreden. Vroeger kon je dan vrij de canyons bezoeken, maar sinds er in 1997 elf toeristen omkwamen in Lower Antelope Canyon door een flashflood, mag je enkel nog met een erkende gids de canyons in. Er zijn momenteel 7 organisaties die tours aanbieden, 5 voor Upper Antelope Canyon en 2 voor Lower Antelope Canyon.

De canyons bezoeken

Het bezoek aan beide canyons verloopt heel verschillend. De tours van Lower Antelope Canyon beginnen met een wandeling naar de ingang van de canyon. Hier ga je via 5 trappen naar de bodem. De gids houdt tijdens de wandeling het tempo erin, maar laat zeker genoeg tijd om foto’s te maken. Op het einde kom je via enkele trapjes weer boven de grond en kan je te voet weer naar de vertrekplaats. 

Lees ook  Route 66

De tours naar Upper Antelope Canyon starten met een rit in een 4X4. De ingang van de canyon ligt een stuk van de weg af en enkel de tourbedrijven mogen tot bij de canyon rijden. Voor het vertrek krijg je van de gids al wat regels opgelegd. Het belangrijkste is dat de groep de gids goed moet volgen en dat er enkel foto’s genomen mogen worden bij de heenweg door de canyon. Op de terugweg mogen er geen foto’s worden genomen en mag je niet blijven stilstaan. De 4×4’s zetten je af bij de ingang van de canyon. Deze ingang is een spleet in de rotswand waardoor je zo naar binnen kan wandelen. Op het einde draait de groep terug en gaat langs dezelfde weg weer naar buiten.

Tips

  • Bezoek Lower Antelope Canyon zo vroeg mogelijk, met één van de eerste tours. De wachttijden lopen door de dag snel op tot wel 2u, ook al heb je op een bepaald uur gereserveerd. En wachten doe je onder een afdakje buiten in de woestijn…
  • Upper Antelope Canyon is het mooist rond het middaguur, omdat dan de lichtbundels tot op de bodem van de canyon schijnen. Reserveer dan wel op tijd, want deze uren zijn uiteraard het populairst.

Onze ervaring

Wij bezochten Lower Antelope Canyon eind juli met de allereerste tour (om 8u ’s morgens) van Ken’s Tours. We deden dit op aanraden van vrienden die enkele dagen eerder een reservatie hadden voor een tour om 10u en 2u hadden moeten wachten aan de ingang van de canyon. Wij moesten nergens wachten en konden direct de trappen afdalen naar de bodem van de kloof.  De wandeling door de kloof voelde avontuurlijk aan door de hoogteverschillen en smalle stukken. 

Lees ook  Grand Canyon National Park

Voor Upper Antelope Canyon hadden we een reservatie voor de tour van 12u30 bij Adventurous Antelope Canyon. Alles was goed geregeld en we vertrokken goed op tijd naar de canyon. Onze gids was streng, maar dit is nodig om de groep vlot door de canyon te leiden. Ze nam wel de tijd om enkele foto’s van ons te maken. We hadden wel meer verwacht van de lichtbundels. Deze waren niet zo goed zichtbaar wanneer er wat zand werd gegooid door de gids. Dit lag volgens haar aan het feit dat het enkele dagen ervoor geregend had, en de grond niet stoffig genoeg was voor een ideaal resultaat. 

Als je moet kiezen tussen de 2 canyons, kies dan voor Lower Antelope Canyon. Deze vonden wij het aangenaamst om te bezoeken (wij hadden wel de eerste tour om 7u40). 

Foto’s

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display