zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

8 gratis dingen om te doen in New York

Een bezoek aan New York kan prijzig zijn. Dure hotels en prijzige attracties kunnen de rekening aardig laten oplopen. Maar er zijn ook een heleboel gratis dingen te beleven in New York. We hebben er voor jullie alvast 8 opgelijst.

1. Wandel over The High Line

The High Line is een park dat werd aangelegd langs het traject van een oude spoorlijn. Tussen 10th en 12th Avenue, langs Gansevoort Street, kan je er wandelen tussen tuinen en kunstwerken. In de winter zijn er sneeuwsculptuur wedstrijden en in de zomer kan je op dinsdag en zaterdag een begeleide tour doen om meer over The High Line te leren.

2. Bezoek het MoMa op vrijdagavond

Op vrijdagavond, van 16u tot 20u, betaalt UNIQLO (een japanse kledingketen) je toegang tot het Museum of Modern Art. Je mag dan alle tentoonstellingen bezoeken. Het is wel aan te raden om goed op tijd naar het museum te komen, want het kan er heel druk zijn.

3. Dwaal rond in Central Park

Een trip naar New York is niet compleet zonder een bezoek aan Central Park. Het park, ontworpen door Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux, laat je helemaal vergeten dat je midden in een bruisende stad staat. In elk seizoen valt er wel wat te beleven in Central Park.

NewYorkCity CentralPark2

4. Neem de Staten Island Ferry

Geniet van de 25 minuten durende trip van Manhattan naar Staten Island. Onderweg heb je een fantastisch zicht op het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de skyline van Manhattan. 5 ferries varen samen elke dag 109 trips, goed voor 22 miljoen passagiers per jaar.

Lees ook  Broadway musicals - The Book of Mormon

5. Steek de Brooklyn Bridge over

Brooklyn Bridge werd vroeger wel eens het 8ste wereldwonder genoemd. Elke dag steken duizenden voetgangers de brug over, genietend van het fantastische uitzicht over Manhattan. Aan de kant van Brooklyn kan je na de oversteek Brooklyn Bridge Park bezoeken

New York City Brooklyn Bridge

6. Bezoek de Federal Reserve Bank of New York

Tijdens het bezoek ga je 5 verdiepingen onder de bank, en krijg je de goudreserves te zien, de grootste ter wereld. Je moet wel op tijd een kaartje reserveren, minstens 30 dagen op voorhand.

7. Neem de Roosevelt Island Tram

Niet helemaal gratis, maar een MetroCard heb je waarschijnlijk toch al op zak. Het tramsysteem, eigenlijk een kabelbaan, werd geopend in 1976 en kan tot 125 in één keer over de East River brengen. De tophoogte is zo een 75m, dus een spectaculair uitzicht krijg je er zomaar bij. Je kan de tram nemen in het Manhattan Station op 2nd Avenue, tussen 59th en 60th Street.

8. Ga naar de opname van een TV-show

Van de Tonight Show with Jimmy Fallon tot Live with Kelly and Michael, er zijn veel mogelijkheden om een TV-show bij te wonen. Tickets worden meestal op voorhand online uitgedeeld, maar er zijn ook standby tickets beschikbaar op de dag van de show zelf.

Jimmy Fallon

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display