zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

One World Observatory

Het One World Observatory op de 100ste, 101ste en 102de verdieping van het One World Trade Center werd op 29 mei 2015 geopend. One World Trade Center werd gebouwd bij de plaats waar vroeger de Twin Tower stonden. Het uitzicht is op New York is adembenemend.

Bij het binnenkomen worden gasten begroet in het Global Welcome Center, waar een grote videowall welkomteksten in verschillende talen toont. Er is ook een dynamische wereldkaart waarop de plaatsen worden aangeduid van waar de bezoekers komen. Na de ticketcontrole gaan de bezoekers naar de kelderverdiepingen.

Voices vertelt het verhaal van de mannen en vrouwen die het One World Trade Center hebben gebouwd. Vervolgens krijg je de fundamenten van het gebouw te zien.

Vanuit de kelder gaan de gasten met 1 van de 5 liften, Skypods, in minder dan 60 seconden naar de 102de verdieping. Tijdens de rit naar boven tonen enorme ledschermen een time-lapse video die de ontwikkeling van de skyline van New York toont, van 1500 tot nu.

One World Observatory Skypod
One World Observatory Skypod

Eenmaal boven gaan bezoekers naar het ‘See Forever’ theater. De show verwelkomt gasten en geeft een overzicht van de ontwikkeling van het One World Trade Center. Na de film gaat het naar de uitkijkplatformen voor een prachtig zicht op de stad en omgeving. 

De beleving eindigt met de rit naar beneden in de Skypod. De schermen geven nu beelden weer, alsof je langs de buitenkant van het gebouw naar beneden glijdt.

Lees ook  Top of the Rock

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display