zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Feestdagen in de VS

De federale wet legt volgende feestdagen vast voor overheidspersoneel. Als de feestdag in het weekend valt, kan hij naar een andere dag worden verplaatst. Net als in België of Nederland zijn overheidsdiensten gesloten op federale feestdagen. Anders is het bij de bedrijven. Niet alle bedrijven sluiten hun deuren op een federale feestdag.

New Year

Nieuwjaar valt op 1 januari. Net zoals over de hele wereld begint het feest al de avond ervoor, op Oudejaarsavond. De bekendste nieuwjaarsviering is die op Times Square in New York.

Martin Luther King, Jr. Day

Martin Luther King, Jr. Day word gevierd op de derde maandag van januari. De dominee wordt vereerd voor zijn inzet voor de burgerrechten van alle mensen.

President’s Day

President’s Day is een feestdag ter ere van George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, en valt op de derde maandag van februari.

Memorial Day

Memorial Day is de laatste maandag van mei. Oorspronkelijk was het ter nagedachtenis van de mensen die sneuvelden in de Civil War, maar is tegenwoordig een dag waarop alle overledenen worden herdacht, vergelijkbaar met Allerheiligen in België.

Independence Day

4 juli is Independence Day. Het is de verjaardag van het land. Op 4 juli 1776 werd de Onafhankelijkheidsverklaring ondertekend.

Labor Day

Labor Day is de eerste maandag van september. Het is vergelijkbaar met de Dag van de Arbeid op 1 mei in België. Voor de meeste Amerikanen geeft de dag het einde van de zomervakantie en het begin van het schooljaar aan.

Columbus Day

Op Columbus Day wordt de aankomst van Christopher Columbus in de Nieuwe Wereld op 12 oktober 1492 herdacht.

Lees ook  Amerikaanse vlag - Stars and Stripes - Star-Spangled Banner

Veterans Day

Veterans Day wordt gevierd op 11 november. Oorspronkelijke heette de dag Armstice Day, Wapenstilstand, net als in Europa, ter ere van de soldaten van WOI. Nu worden alle veteranen uit alle oorlogen waarbij de VS betrokken was, gevierd.

Thanksgiving Day

Thanksgiving Day is de vierde donderdag van november. In de herfst van 1621 hielden de Pelgrims een 3-daags feest om de goede oogst te vieren. Thanksgiving is een heilige traditie en wordt meestal met familie gevierd.

=> Lees meer over Thanksgiving

Christmas Day

Christmas Day valt altijd op 25 december, net als in de rest van de wereld. De dag viert de geboorte van Christus. Het is een traditie om je huis gezellig te versieren met een kerstboom en lichtjes.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display