zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Alabama

Schoonheid, geschiedenis, cultuur en avontuur. Je beleeft het allemaal in Alabama. Het is de plaats waar elke maaltijd een feest is, elk dorp een verhaal heeft en elke dag nieuwe ontdekkingen brengt. In Alabama vind je tal van levendige steden zoals Birmingham en Mobile, en unieke attracties als het U.S. Space & Rocket Center en het Barber Vintage Motorsports Museum.

Alabama in feiten

  • Hoofdstad: Montgomery
  • Oppervlakte: 135.765 km²
  • Bevolking: 4.530.182
  • Bevolkingsdichtheid: 33,84 inw/km²
  • Staat sinds: 14 december 1819
  • Bijnaam: The Yellowhammer State

{google_map}Alabama|width:555|zoom:5{/google_map}

Wat te doen?

FAME recording studio

Artiesten als Aretha Franklin, The Rolling Stones, Lynyrd Skynyrd en Otis Redding kwamen naar Alabama in de 60’s en 70’s om nummers op te nemen in Muscle Shoals. Alabama werd vroeger de ‘Hit capital of the world’ genoemd. Bezoek FAME en Muscle Shoals Sound Studios, slechts 2 van de opname studios gelegen in de 4 nabijgelegen steden Florence, Sheffield, Tuscumbia en Muscle Shoals. Florence is de stad waar de vader van de rock’n roll (producer Sam Phillips) en de vader van de blues (muzikant W.C. Handy) werden geboren. Handy’s geboortehuis en museum verwelkomen bezoekers en jaarlijks worden er festivals gehouden.

Must-see museum

Het Barber Vintage Motorsports Museum toont meer dan 1200 oude en nieuwe motoren en sportauto’s, waaronder de grootste collectie Lotus auto’s en motoren van in 1904. Het museum is deel van het Barber Motorsports Park, waar je ook de beroemde race- en rijschool vindt.

Slechts 1 dag in Alabama?

Wandel van de Alabama Capitol Building naar de Alabama Rivier in de voetstappen van de geschiedenis. Langs deze korte route vind je tal van musea en historische gebouwen, zoals de kerk waar Dr. Martin Luther King preekte; een museum rond Rosa Parks op de locatie waar ze werd gearresteerd omdat ze weigerde haar plaats op de bus aan een blanke af te staan; het Hank Williams museum met de auto waarin hij dood werd teruggevonden; een tunnel die naar de Alabama Rivier leidt en waardoor slaven en katoen werden vervoerd; het eerste Witte Huis van de Confederatie; het Capitool, waar afgevaardigden van de zuidelijke staten stemden om de USA te verlaten en waar Martin Luther King zijn protestmars leidde. ‘s Avonds kan je er een tochtje met de koets maken, net zoals velen zich verplaatsten toen ze er geschiedenis schreven.

Lees ook  Utah

Waar de inwoners zich ontspannen

Er gebeurt iets magisch wanneer je de Gulf Coast van Alabama, met zijn heldere water en 32 mijl zandstrand, bezoekt. Op het moment dat je er aankomt, verdwijnt de wereld om je heen. Je kan gaan diepzee vissen, duiken of een cruise maken om dolfijnen te spotten. Vlakbij ligt Mobile, met prachtige historische huizen en statige eiken. Ga kajakken naar de eilanden bij Dauphine Island of ga op zoek naar vogels langs de Alabama Coastal Birding Trail.

Laat je verrassen door..

Het Moundville Archaeological Park is een van de meest betekenende archeologische sites van de Native Americans. De 26 ofgeknotte aarden bergen waren de locatie van de tweede grootste nederzetting in de Mississippi cultuur, een volk dat de Choctaw voorgaat en in de regio verbleef toen de eerste Europese ontdekkingsreizigers arriveerden.

Je kind zal het zich altijd herinneren..

In het U.S. Space & Rocket Center in Huntsville kan je in simulatoren het gevoel ervaren van de de ruimte te worden geschoten en gewichtloos te zijn.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display