vrijdag, mei 17, 2024
No menu items!

Alaska

Door de ongelooflijke schoonheid, enorme gletsjers en ontelbare dieren, is Alaska uniek in de wereld. Je vindt er een brede waaier aan activiteiten, van rustig tot enkel bedoeld voor avonturiers. Wat je ook doet, reizen door Alaska is “FUN”!

Alaska in feiten

  • Hoofdstad: Juneau
  • Oppervlakte:1.481.347 km²
  • Bevolking: 710.231
  • Bevolkingsdichtheid: 0,42 inw/km²
  • Staat sinds: 3 januari 1959
  • Bijnaam: The Last Frontier

Wat te doen?

Bekijk de dieren

Als je wilde dieren wil zien, is Alaska de ‘place-to-be’. Arenden verzamelen met honderden tegelijk, rendieren veroorzaken files en miljoenen zalmen verzadigen de rivieren. Volg een tour door een nationaal park om rendieren en kariboes te zien, of neem de boot om otters en walvissen te zien. Het maakt niet uit waar je gaat, overal heb je de kans om de dieren in het wild te zien.

Maak een adembenemende rit

Rijden door Alaska is een onvergetelijke ervaring. spectaculaire uitzichten, meren en hoge bergen horen er allemaal bij. Op zoek naar avontuur? Vlieg naar Alaska en huur een wagen of mobilhome. Je vindt er 3 routes die National Scenic Byways werden gedoopt: Glenn en Seward Highways, met toegang tot gletsjers, en de Alaska Marine Highway, een unieke ferry route die 3500 mijlen waterwegen met elkaar verbindt.

Bezoek het grootste National Park van de VS

Alaska heeft 17 National Parks, goed voor tweederde van de totale oppervlakte die tot de National Parks behoort. Van bergketens, en vulkanen tot wilde rivieren en uitgebreide toendra, de parken van Alaska bieden een hele reeks ontspannings- en sightseeing activiteiten. Bezoek Wrangell-St. Elias, het grootste National Park, en zie het best bewaarde mijnstadje uit de 20ste eeuw.
Denali National Park zou een fantastische bestemming zijn, ook al was de hoogste plek van Noord-Amerika, de 6194m hoge Mount McKinley, er niet te vinden. Het park omvat 6 miljoen hectaren, waardoor bezoekers zich verplaatsen langs de 148km lange Park Road, parallel met de Alaska Range, en waarlangs je bij enkele bezoekerscentra en kampeergronden komt. Het park heeft zelfs zijn eigen ‘Big Five’, een Noord-Amerikaanse variant op de populaire Afrikaanse safari hitlist: Als je geluk hebt, zie je een rendier, kariboedunhoornschaap, wolven en grizzly beren. Hoewel het park het ganse jaar geopend is, bezoeken de meeste mensen het van midden mei tot midden september, wanneer de meeste bezoekerscentra zijn geopend. Bustours tijdens de zomer zijn een aangename manier om de hoogtepunten van het park te beleven.

Lees ook  Alabama

Cruise naar een gletsjer

Ga de enorme, eeuwenoude rivieren van ijs zien, die het uitzicht van de bergen bepalen. Je kan heel dicht bij de gletsjers komen met verschillende tours in vele gebieden van Alaska. Deze trips bieden een prachtig zicht op Alaska.

Doe aan flightseeing

Vliegen is de manier van leven in Alaska en een trip naar Alaska zou niet compleet zijn zonder een flightseeing excursie. Bekijk het prachtige landschap in vogelperspectief terwijl je rond Mount McKinley vliegt, neem een watervliegtuig naar een lodge of land op een gletsjer met een helicopter.

Ontdek het buitenleven

In Alaska kan je de wildernis overdag ontdekken en ‘s nachts slapen in een warm bed. Begeleide trips nemen je mee naar afgelegen locaties, waar je kan vissen en beren spotten. Slapen doe je in een lodge.

Doe wat geschiedenis en cultuur op

Alaska bulkt van de culturele diversiteit. Elke regio heeft zijn eigen unieke mensen en gewoontes. Van traditionele muziek en dans tot prachtige kunst, er zijn mogelijkheden genoeg om de cultuur en geschiedenis te beleven.

Aurora Borealis

Met een gemiddelde wintertemperatuur van lager dan -20°C en maxima van 5°C zou je je afvragen wat bezoekers naar Fairbanks brengt. De inwoners zijn wel warm en gastvrij en de goldrush geschiedenis is nog zichtbaar in het Pioneer Museum, maar de meeste toeristen komen hier voor de Aurora Borealis, ook wel het Noorderlicht genoemd. De aurora is op een maximum in 2013 door de hoge zonne-activiteit aan het einde van een 11-jarige cyclus. De lucht is gevuld met helder blauwe, groene en rode patronen gedurende meer dan 200 nachten per jaar. De beste tijd is van augustus tot april, wanneer je tijdens een verblijf van 3 nachten 80% kans hebt op een heldere nacht.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display