zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Arizona

Van de grootsheid van de Grand Canyon, tot de rode rotsen in Sedona. De landschappen van Arizona zijn adembenemend. De staat biedt spectaculaire canyons, uitgestrekte woestijnen, razende rivieren en prachtige bergketens. Het is er ideaal om te wandelen, te raften of een wondermooie zonsondergang te zien. Maar er is meer dan enkel natuur in Arizona. Zo is er de stad Phoenix en de verschillende stammen van Native Americans.

Arizona in feiten

  • Hoofdstad: Phoenix
  • Oppervlakte: 295.254 km²
  • Bevolking: 5.743.834
  • Bevolkingsdichtheid: 17,43 inw/km²
  • Staat sinds: 14 februari 1912
  • Bijnaam: The Grand Canyon State

{google_map}Arizona|width:555|zoom:5{/google_map}

Belangrijke attracties in Arizona zijn de Grand Canyon, Petrified Forest, Painted Desert, Hoover Dam, Lake Mead, Fort Apache en de gereconstrueerde London Bridge in Lake Havasu City.

Steden

Lake Havasu City

Lake Havasu City

Death Valley mag dan wel de heetste plek van Amerika zijn, met temperaturen van 58.3°C, maar Lake Havasu City in Arizona verdient goud voor de warmste plaats waar echt mensen wonen. Meer dan 50,000 mensen trotseren hier zomers van 49°C. Wat mensen hier houdt, trekt ook duizenden toeristen, namelijk de mogelijkheid om te varen, vissen en wandelen tussen vulkanisch gesteente. Lake Havasu biedt ook 2 onverwachte attracties: een dozijn miniatuur vuurtorens langs de oevers van het meer, en London Bridge, van Londen gekocht in 1968 voor meer dan 2 miljoen dollar, verscheept en meer 5000 mijl verder in Arizona weer opgebouwd. De brug is nu de tweede populairste toeristische attractie in de staat, na de Grand Canyon.

Sedona

Sedona

Sedona is een stadje van 15000 inwoners, met het meest indrukwekkende decor van rode rotsen. Naast de rode rotsen en canyons, vind je bij Sedona ook veel ruines van Indianen stammen. Sommige van deze ruines zijn National Monuments. De ruines van Honanki en Palatki liggen in het Coconino National Forest, net buiten Sedona. Een van de nieuwere trektpleisters in Sedona is the Chapel of the Holy Cross, een Rooms-Katholieke kapel, ingewerkt in de rode rotsen.

Lees ook  Alaska

Nationale parken

Grand Canyon

Petrified Forest

Geschiedenis

De geschiedenis van Arizona is doorspekt met legendes van het Amerikaanse oude westen. Hier leidden opperhoofden Geronimo en Cochise hun volk tegen de ontdekkingsreizigers. In Tombstone werd het bekendste duel uit het Westen gehouden – het duel bij O.K. Corral. Vandaag woont in Arizona nog steeds het grootste aantal Indianen. Meer dan 14 stammen zijn vertegenwoordigd in 20 reservaten.

Marcos de Niza, een Spaanse Franciscaan, was de eerste Europeaan die Arizona ontdekte. Hij kwam in het gebied in 1539, op zoek naar de mythische Zeven Steden van Goud. Hij werd enkele jaren later gevolgd door een andere goudzoeker, Francisco Vasquez de Coronado, maar de eerste nederzettingen waren bedoeld als missieposten. In 1775 stichtten de Spanjaarden Fort Tucson. In 1848, na de Mexicaanse Oorlog, werd het grootste deel van Arizona Amerikaans grondgebied. Het zuidelijke deel werd toegevoegd door de Gadsden Purchase in 1853. In 1912 werd Arizona officieel een staat van de VS.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display