vrijdag, mei 17, 2024
No menu items!

Route 66 2015

Dag 3: 18 juli 2015: Chicago (Illinois)

Ook vandaag waren we vroeg wakker, al om 7 uur. Na een snel ontbijt in de lokale Starbucks-look-a-like startten we onze wandeling tussen de wolkenkrabbers. We passeerden het Thomson Center, het Chicago Theatre en zelfs een opname van een tv-commercial waarvoor een ganse parade werd opgezet. Verder zouden we naar Macy’s gaan. Om 9u30 stonden we aan de deur om dan te zien dat het pas open ging om 10u. In een supermarkt in de buurt dan maar wat gaan afkoelen, want het was weer heet en vochtig vandaag.

Om 10 uur zijn we terug naar Macy’s gegaan om te gaan shoppen. 1u30 later bleek het bij wat rondkijken gebleven te zijn, want we hadden niets gekocht.

Van Macy’s gingen we naar de Cloud Gate in Millennium Park. Cloud Gate is eigenlijk een gigantische blinkende boon waarin je jezelf en de skyline van Chicago kan zien.

Vanuit Millennium Park stapten we over de DuSable Bridge naar de Magnificent Mile, een ongelooflijke drukke straat met allemaal winkels en restaurants. Na een snelle lunch belandden we in een 2e vestiging van Macy’s met erlangs nog een groot winkelcentrum. Ook hier niet veel gevonden.

Op het einde van de straat keerden we langs de andere kant terug. Bij een kerkje kwam er net een pasgetrouwd koppel buiten. De hele straat genoot mee. Dan kwamen we bij de winkel waar Heidi al enkele maanden naar uitkeek: Hershey’s Chocolate World!

Een beetje verder barstte er plots een warmte onweer los. De regen viel met bakken uit de lucht, bliksem verlichtte de stad en donder kletterde tussen de gebouwen. Gelukkig duurde dit maar een half uurtje, zodat we niet te lang moesten schuilen en snel verder konden naar het hotel. Onderweg hebben we nog snel gereserveerd in een Mexicaans restaurant om vanavond te gaan eten.

Lees ook  San Francisco - San Diego - Las Vegas 2019

Morgen verlaten we de 3de grootste stad van de VS en starten we onze trip langs Route 66.

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels

No posts to display