zondag, juni 16, 2024
No menu items!

Route 66 2015

Dag 6: 21 juli 2015: Springfield (Illinois) – St. Louis (Missouri)

Vandaag stond er een korte rit op het programma, maar een 150km. Eerste stop was het Ariston Café, het oudste restaurant langs Route 66. De eerste maaltijden werden hier bereid in 1935. Tijdens de hoogdagen van de Mother Road kon je er ook tanken en een snack kopen. Het restaurant staat nu nog steeds bekend voor de betere kwaliteit  van de gerechten. We hadden nog maar net gegeten, dus zijn na wat foto’s verder gereden.

Via het Soulby Shell Station, een oud tankstation, reden we naar de Chain of Rock Bridge. Deze brug gaat over de Mississippi. De brug is bekend door de bocht van 30 graden in het midden. Er rijden geen auto’s meer over de brug. Enkel voetgangers en fietsers mogen er over. We maakten een wandeling tot het midden en keerden dan terug om verder te rijden naar ons hotel in St. Louis.

Route66 Missouri 1 ChainOfRocksBridge

Het Omni Majestic Hotel ligt pal in het centrum en heeft mooie grote kamers. We konden te voet naar de Gateway Arch voor een ritje naar de top van het monument. De 192 meter hoge boog maakt deel uit van het Jefferson National Expansion Memorial, ter ere van de uitbreiding van de VS naar het Westen. Een speciale tram met superkleine wagonnetjes voor 5 personen reed tot op de top van de boog. Het uitzicht boven was schitterend!

Route66 Missouri 3 GatewayArch

Nadien gingen we langs Union Station.  St. Louis Union Station was ooit ’s werelds grootste en drukste treinterminal, maar door de opkomst van de vliegtuigen werd het grote station overbodig en te duur om te onderhouden. Het werd omgebouwd naar een Double Tree hotel, shoppingcenter en entertainment locatie. Veel was er wel niet te zien. We hadden nog 2 uur voor we zouden gaan eten, dus zijn we nog even langs de St. Louis Galleria Mall gereden.

Lees ook  San Francisco - San Diego - Las Vegas 2019

Eten deden we in Sweetie Pie’s. Het eten is hier Real Mississippi Style Cooking. Het restaurant is van de vroegere achtergrondzangeres van Ike & Tina Turner. Er was geen bediening aan tafel. We moesten met een plateau aanschuiven langs het buffet, waar er eten werd opgeschept. Het eten zag er niet al te best uit, maar schijn bedriegt. Alles smaakte heel lekker! De zoete aardappelen met kaneel waren HEERLIJK!

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels