woensdag, juni 19, 2024
No menu items!

Overnachten in Amerika

Uiteraard moet je tijdens je reis ergens overnachten. Of dit nu in een hotel, motel, camper of tent is, hangt natuurlijk van je voorkeur af.

>> Bekijk hier in welke hotels wij al verbleven in de VS!

Hotelprijzen zijn per kamer

De meeste hotelprijzen zijn niet per persoon, maar per kamer. Een tweepersoons kamer kost gewoonlijk slechts enkele dollars meer dan een eenpersoons kamer en vier mensen in een kamer kost maar een beetje meer dan twee personen. Dit betekent dat je koopjes kan doen als je het niet erg vindt om de kamer te delen met je medereizigers. Als je een eenpersoonskamer boekt, wees dan niet verrast dat er 2 grote bedden staan. Vaak zijn een- en tweepersoons kamers exact hetzelfde.

Bij het reserveren in een hotel heb je vaak de keuze uit kamers met verschillende soorten bedden. Lees hier meer over de afmetingen van de bedden in Amerika.

Houdt er ook rekening mee dat er bij de aangegeven prijs nog een resort fee kan worden bijgeteld. Lees hier meer over de resort fee.

Budget hotelketens bieden goede deals

Als je op zoek bent naar goedkope hotels die proper en comfortabel zijn, kijk dan uit naar nationale budget hotelketens. Motel SixComfort Inns, EconolodgeRed Roof Inns, Best Western en Days Inn bieden allen propere en comfortabele kamers voor aanvaardbare prijzen. De prijs varieert van plaats tot plaats, maar ligt meestal tussen $50 en $150 per nacht. Twee personen in de kamer kost ongeveer $5 meer per nacht.

Best Western

En als het iets meer mag zijn, kan je nog steeds een nachtje boeken in de Ty Warner Penthouse in het Four Seasons Hotel in New York. Een nachtje kost daar ‘slechts’ 33.000 euro. 

Lees ook  Amerikaanse simkaart - esim - mobiele data

Vraag naar de beste prijs

De gepubliceerde prijzen zijn meestal hoger dan de prijzen die beschikbaar zijn. Je vindt vaak speciale prijzen, promoties of kortingen die veel goedkoper zijn dan de gepubliceerde prijs. Veel hotels bieden korting aan oudere mensen, zakenmensen en mensen met kortingskaarten. Soms worden weekend specials of pakketten aangeboden. Vraag bij reservatie altijd of de prijs die je krijgt de beste prijs beschikbaar is. Vaak mogen hotel medewerkers geen korting aanbieden, tenzij je er expliciet achter vraagt.

Probeer kamperen voor een openlucht avontuur

Kamperen is ideaal om het leven in de natuur te beleven. Commerciele campings bieden volledig uitgeruste kampeerplaatsen vlakbij de meeste toeristische attracties, met warmwater douches, zwembaden, toiletten en elektriciteitsaansluitingen. Voor de camper of tent zijn er in de nationale parken campings voorzien. Via deze link vind je alle info over kamperen in de state parks. Klik hier voor alle info van de nationale parken.

Vergelijken is belangrijk

Indien je je reis op voorhand volledig vastlegt, is het een aanrader om de hotels die je kiest eens te bekijken op sites zoals Tripadvisor. Hier vind je recensies van mensen die er zijn geweest, inclusief een hoop foto’s. Zo weet je onmiddellijk wat je van de hotels mag verwachten en in welke buurt ze gelegen zijn. Vaak vind je er ook reacties van de hotels zelf.

Websites als Trivago geven je ook de mogelijkheid om met 1 klik de prijzen te vergelijken van verschillende boekingssites.

Bed and breakfasts in Amerika

Als je liever logeert in een intiemere, gezellige sfeer, is een bed and breakfast het ideale alternatief voor een grote hotelketen of resort. Misschien minder bekend, maar er zijn veel B&B’s in Amerika. Je vindt er veel plaatsen waar je kan logeren in een huiselijke sfeer, met alle comfort dat je wensen kan. Meestal zijn de B&B’s gevestigd in een historisch gebouw. De overheid geeft namelijk belastingvoordeel aan eigenaars die een historisch gebouw renoveren en gebruiken.

Bed and Breakfast

Op volgende websites vind je een overzicht van B&B’s in de VS:
bedandbreakfast.com
Bed & Breakfast America
American Bed and Breakfast Association

Lees ook  Euro's wisselen in dollars

Als je liever je reis on-the-fly beleeft, is het een geruststelling dat je in de meeste plaatsen wel een hotel of motel vindt.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels