zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Daarom staan er geen wolkenkrabbers in Washington DC

Wie al eens in Washington DC is geweest (of er foto’s van heeft gezien 😉 ), heeft ongetwijfeld gezien dat er in de stad geen wolkenkrabbers staan. Toch wel een beetje raar voor de hoofdstad van een land als de VS.

De reden voor de skyline zonder wolkenkrabbers is de bouw van een appartementsgebouw in 1894. Het Cairo appartementsblok werd toen gebouwd aan Q Street NW in Dupont Circle. Met 14 verdiepingen was het het hoogste gebouw van de stad. Inwoners van de stad hadden echter vragen bij de veiligheid van zo een hoog gebouw. Was de constructie stevig genoeg? En kan de brandweer wel bij de bovenste verdiepingen in geval van brand?

Om aan de zorgen van de inwoners tegemoet te komen, werd in 1899 een wet goedgekeurd die de maximale hoogte van gebouwen in de stad bepaalde. Dit was de Height of Buildings Act. Geen enkel gebouw mocht hoger zijn dan het Capitool (289ft of 88m).

In 1910 werd de wet nog verstrengd. Geen enkel gebouw mocht nog hoger zijn dan de breedte van de straat waaraan het werd gebouwd + 20ft. Men wou zo het open karakter van Washington DC behouden. Deze wet is nu nog steeds geldig en zorgt er voor dat geen enkel gebouw hoger mag zijn dan 130ft (40m). De enige uitzondering is Pennsylvania Avenue, waar in bepaalde zones tot 160ft (48m) gebouwd mag worden.

De wet heeft er voor gezorgd dat Washington DC heel open en licht aanvoelt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de donkere straten van Manhattan. Het nadeel is natuurlijk wel dat de waarde van bouwgrond in de stad heel hoog is, wat ook te zien is in de huurprijzen.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display