zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Death Valley is helemaal niet dood

Hoewel de naam doet vermoeden dat er weinig leven te bespeuren valt in Death Valley, krioelt het er van het leven. In dit unieke ecosysteem kom je honderden dier- en plantensoorten tegen. Zo een 400 diersoorten en 1000 verschillende planten hebben hun thuis in Death Valley.

De temperatuur in de vallei kan oplopen tot boven de 50 graden, maar in de omliggende heuvels is het vaak heel wat aangenamer. De verschillende klimaatzones zijn elk ideaal voor een hele reeks dieren, waaronder 51 zoogdiersoorten, 307 vogelsoorten, 36 reptielsoorten, 3 amfibiën en 5 vissoorten. Kleine zoogdieren zoals een lynx of coyote komen het vaakst voor, maar er leven ook grote zoogdieren zoals berggeiten en paarden.

Naast de dieren bloeien er 1000 plantensoorten in death Valley. Enkel de zoutvlakte en de laagstgelegen vlaktes zijn vrij van planten. Maar waar er water is, is er een grote verscheidenheid aan planten te vinden.  In de vallei groeit er desert holly en op grotere hoogte vind je joshua trees en dennen. 

In de lente verschijnt er soms zelfs een spectaculair bloementapijt. Maar enkel onder perfecte omstandigheden vult de woestijn zich met een zee van gouden, paarse, roze en witte bloemen.

Death Valley Wildflowers

Lees ook  Canada voert Electronic Travel Authorization in

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display