zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

Kerstmis in New York

Kerstmis in New York City is magisch. Je moet niet naar besneeuwde bergen om een kerstgevoel te krijgen. New York City wordt een winter wonderland tijdens de feestdagen. Sneeuw bedekt de straten van Manhattan. Mensen kijken vol verbazing naar de prachtig versierde etalages van winkels op Fifth Avenue. Schaatsers glijden voorbij op de Rockefeller Center ijspiste terwijl de Rockefeller kerstboom schittert onder de skyline van New York.

Hierbij enkele tips voor een fantastische eindejaarsperiode in New York City.

Bright Lights, Big City

Rockefeller Center Christmas Tree

Nergens ervaar je beter de kerstsfeer als bij de kerstboom bij het Rockefeller Center in midtown Manhattan. Dit moet zowat de bekendste kerstboom ter wereld zijn. Elke winter komen miljoenen bezoekers samen bij de kerstboom om de 30,000 lichtjes van de kerstboom te bewonderen. Velen wagen zich ook op de schaatspiste.

© Rockefeller Center

NYC Christmas Window Displays

Elk jaar stralen de winkels van New York City de kerstsfeer uit door hun etalages in echte kunstwerken te veranderen. De stoepen op Madison Avenue, Times Square en Fifth Avenue lopen elk jaar over van mensen die een glimp willen opvangen van de etalages. Het zijn meesterwerken die meerdere miljoenen kosten. Een wandeling langs de etalages is een traditie in New York, en bovendien gratis.

>> Kerstmis op Fifth Avenue

Grand Central Terminal Laser Light Show

Tijdens het kerstseizoen wordt er op de ‘Sky Ceiling’ in Grand Central Terminal een laser-projectie getoond. Deze gratis show is een ideaal argument om een van de grootste monumenten van New York te bezoeken.

Lees ook  Nationale parken gesloten door 'shutdown'

Beleef het zelf!

Boek nog snel een citytrip naar New York en beleef het allemaal zelf!

 

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display